15-årig spelare besegrade Venus Williams i Wimbledon

Har vi ett nytt stjärnskott inom tennis, eller var det enbart tur att 15-åriga Cori Gauff besegrade legenden Venus Williams? Till pressen på plats efter vinsten sa hon bland annat att hon vill bli den största någonsin inom tennis och vi blev verkligen chockade av hennes enorma prestation mot Williams.

Cori Gauff är född i Atlanta och hon har länge varit inspirerad av systrarna Williams som hon anser vara hennes idoler. Hon började spela tennis redan som sjuåring och hon fick flera frågor om sin bedrift från BBC som var på plats.

”Jag fick min drömlottning och lever min dröm nu. Jag är superchockad och superlycklig.” meddelade Gauff till reportarna, men det var faktiskt inte det mest imponerande med hennes vinst. Efter att hon vann kvalfinalen mot Greet Minnen tidigare i turneringen gick hon och gjorde läxor inför sitt skolprov följande dag.

Yngsta spelaren någonsin

Cori Gauff är den yngsta spelaren att någonsin lyckas ta sig till Wibledon under eran som kallas för ”Open-era” som räknas från och med 1968. Hennes karriär tog fart ordentligt efter en flytt till Florida för att kunna få bättre möjligheter till träning, precis som många andra tennistalanger i hennes ålder.

I US Open 2017 gick hon till final redan som 13-åring som också var ett rekord på den tiden. Därefter vann hon Franska öppna som 14-åring och nu besegrade hon Venus Williams med 6-4, 6-4 i raka set under den historiska matchen i helgen.

Efter vinsten föll hon ned i tårar framför åskådarna och familjemedlemmarna, något som fångades av kamerorna på plats. Hon meddelade direkt efter vinsten att det var första gången som hon gråtit efter en vinst, samt att hon inte kunde sätta ord på det hon kände i stunden.

Nu väntar en match mot en tuff vitryska vid namn Aryna Sabalenka, en 21-årig toppspelare som förmodligen bjuder på ännu tuffare utmaning än Venus Williams.