Anthony Joshua om returmatchen mot Ruiz Jr

Anthony Joshua är en av världens bästa boxare som nyligen förlorade mot Andy Ruiz Jr via knock out. Returmatchen är redan planerad men vi vet ännu inte när det kommer att ske eftersom arenan ej är fastställd.

Det kom som en enorm chock när Ruiz Jr besegrade Anthony Joshua i deras första möte och det var inget som förväntades av honom med tanke på deras enorma skillnader i nivå.

Matchen gick av stapeln den 1 Juni och Joshua förlorade då alla tre världsmästartitlar som han hade i sin ägo: WBA, IBF och WBO. Detta skedde dessutom mot en inhoppande Andy Ruiz Jr i New York, ett möte där Joshua blev golvad flera gånger innan han till slut åkte på en knock out i den sjunde ronden.

Anthony joshua

I Anthony Joshuas kontrakt står det skrivet att om han skulle förlora skulle ett returmöte äga rum, däremot sker fortfarande förhandlingar kring tid och plats.

Enligt egen utsago behöver han även bygga upp ett nytt självförtroende: ”Jag behöver vara runt så många boxningsmänniskor som möjligt och bara suga åt mig av deras erfarenhet och kunskap. Men jag känner mig stark och jag ska inte göra om samma misstag igen.”

Detta var något som han meddelade till Sky sports i Storbritannien när han fick frågor om returmötet. Anthony Joshua vill givetvis att det ska ske på brittisk mark, men Andy Ruiz Jr vill hellre boxas närmare USA.

Vi får se hur planerna går, men Joshua hade dock följande att säga inför själva platsen för returmatchen: ”Jag skulle älska om matchen var i Cardiff, men förstår att han vill ha den på neutral mark. Ruiz är mästare nu så hans ord väger tungt. Självklart kommer jag att slåss för att matchen ska äga rum i Storbritannien. Att gå ut inför 80 000 eller 90 000 åskådare i Cardiff är en oslagbar känsla.”