Sarah Sjöström vann VM-silver

Sarah Sjöström var en tippad vinnare på 100 meter fjäril, men hon blev besegrad av en 19-årig Margaret ”Maggie” Macneil, en kanadensare som verkligen överraskade både oss i redaktionen och tittarna på plats. Hela hallen blev knäpptyst efter att Macneil simmade förbi Sjöström och la handen på kaklet med tiden 55,83.

Kom in på en andra plats

Sarah Sjöström kom in på andra plats med resultatet 56,22 och hade följande att säga till reportrarna på plats:”Klart man är besviken, man är alltid som gladast när man vinner. Men jag kunde inte göra mer. Jag är mest besviken att jag inte kunde göra de sista 50 meterna bättre. Det kändes verkligen värre, det kändes inte som att jag skulle orka i mål. Jag är inte 18 år längre, det tar emot. Jag gjorde det jag kunde. Jag orkar inte hemgången, tekniken stämmer inte för det.”

Margaret Macneil i sin tur meddelade att: ”Jag kan inte fatta det här. Jag har sett upp till Sarah hela min karriär, det här är helt otroligt. Det är galet.”

Sjöström fortsatte även att förklara att det faktiskt börjar ta emot redan i hennes ålder, men att hon gjorde allt som hon kunde och att träningen upp till loppet hade varit utmärkt. Vi tror att det svenska folket kan sympatisera med hennes känslor även om ett silver i VM inte alls är dåligt. När vi såg henne bli intervjuad vid medaljutdelningen tyckte Sjöström att Macneil gjorde en stark insats och att hon var imponerad över prestationen, något som visar hur mycket hon uppskattar sporten.

Först att ta 5 Vm-guld.

Hon hade blivit den första kvinnliga simmaren att ta 5 VM-guld i samma distans om hon hade vunnit i gårdagens lopp, men dessvärre blev det inte som de flesta trodde och Sjöström blev tvåa. Vi hoppas givetvis att detta inte är början på slutet och att hon fortsätter tävla, men endast framtiden kan utvisa hur länge kroppen orkar med.

Sarah Sjöström är idag 25 år gammal och hon har flera år kvar på elitnivå om hon skulle vilja det.