Niklas Kronwall slutar med hockey

Efter hela 15 NHL-säsonger är Niklas Kronwalls karriär inom ishockeyn nu aslutad, något som han kommenterade följande till medierna: ”Varje resa har ett slut.”

Hans karriär har varit både lång och framgångsrik och han har vunnit ett VM-guld, ett OS-guld, en Stanley Cup-titel tillsammans med Detroit, men även två SM-guld med Djurgården.

Niklas Kronwall spelade över 1000 matcher för Detroit Red wings

Kronwall är nu 38 år gammal och vi tycker inte att det på något sätt är en ovanlig ålder att pensionera sig från den bästa ligan i världen. Detroit Red Wings publicerade även ett kort citat från honom på deras hemsida som löd följande:

”De säger att varje resa har ett slut. Och min resa som en spelare för Detroit Red Wings tar slut nu.”

Även om hans professionella hockeykarriär må vara över påbörjas ett nytt och spännande kapitel i hans liv. Det var nämligen som rådgivare till klubbens general manager Steve Yzerman. Han gav ett uttalande även gällande den nya tjänsten och det lät på följande vis:

”Där ett kapitel slutar, börjat ett annat. Jag ser verkligen fram emot att börja min nya roll i den här organisationen.”

Sammanlagt spelade Niklas Kronwall 1042 matcher åt Detroit Red Wings. Ett lag där han blev ökänd som en tuff back vilket även myntade begreppet ”Kronwalled” då han ofta tacklade motståndarlagets spelare.

Som back var han dessutom otroligt stabil och med sina 182 centimeter och 88 kilo var han ingen liten och smidig spelare utan en väldigt robust och effektiv försvarare.

Niklas Lidström som också spelade tillsammans med honom i Red Wings hyllade nyligen sin före detta kollega:

”Han har haft en fantastisk karriär med Red Wings och har varit en ledare och förebild i laget i många år. En tuff spelare att möta där motståndarna alltid har varit tvungna att ha koll på när han var på isen. Han har en proffsig inställning med stark karaktär. Han har kämpat med dåliga knän i flera år men aldrig klagat.”