Nate Diaz Vs Jorge Masvidal sker trots dopinganklagelser

Den efterlängtade matchen mellan Nate Diaz och Jorge Masvidal höll nästan på att inte bli av då Diaz skulle ha påvisat ett positivt dopingtest enligt USADA (US Anti Doping Agency).

När det hela uppenbarades blev den tuffa Diaz upprörd och skrev ett kort meddelande på sociala medier: ”Jag äter bara ekologisk mat. Jag äter inte ens kött. Det är ni som går på steroider, inte jag.”

UFC som anordnar matchen och även planerar att Dwayne ”The Rock” Johnson ska ge ut ett bälte till vinnaren gav dock ett besked via presidenten Dana White:

”Matchen blir av! Jag visste till 100 procent att Nate inte tog något för att fuska.”

USADA bekräftar saken

USADA hade initialt ”flaggat” Nate Diaz för att ha använt ett otillåtet preparat, men efter omfattande kontroller och tester framgick det att preparatet som hittades finns i hans multivitaminer. Det är dessutom så låga halter att det inte skulle påverka matchen ändå.

”Diaz har inte brutit mot antidopningspolicyn och har inte blivit tillfälligt avstängd.” skrev USADA i ett uttalande till ESPN.

BMF-bältet på spel

Matchen sker i Madison Square Garden i New York den 2:a november och bältet som de två stjärnorna slåss för kallas för ”BMF-bältet” eller Baddest Motherfucker Belt som det egentligen heter. Detta namn blev världskänt efter att Diaz uttryckt vilja att möta Masvidal för att slåss för ett så kallat BMF-bälte. Det innebär också att de förmodligen inte kommer brottas särskilt mycket i buren då de båda är villiga att både ge och ta slag och sparkar.

Många fans har ofta kritiserat UFC för att de anordnar matcher som främjar brottaren, något som ofta slutar med ”tråkiga” möten där det hela avgörs på marken efter flera ronder av brottning. Även Diaz har varit kritisk till motståndare som bara vill ta fajten till marken, något som dock inte har varit ett större problem för honom då han är ett svartbälte i brasiliansk jiu jitsu.

Brottning kan dock ofta ses som en neutraliserande styrka, särskilt när det sker mot buren. När motståndaren pressar den andra fajtern mot buren finns det särskilda tekniker som kan användas för att dryga ut matchen i en så kallad kontrollerande position som i domarnas ögon ger poäng.

Jorge Masvidal vs Nate Diaz

Jorge Masvidal har besegrad flera av sina motståndare på knock out, senast med ett knä mot huvudet när han mötte Ben Askren, en välkänd brottare från USA. Nate Diaz besegrade i sin tur Anthony Pettis genom att överrumpla honom med en otroligt hög slagvolym, något han också är känd för sedan tidigare.

BMF-bältet ges ut till vinnaren av de två mest underhållande slagskämparna inom UFC idag och detta är ett möte som flera fans har väntat på. Masvidal är dock något större än Diaz då han bantar ned till weltervikt, något som givetvis kan påverka utgången eftersom Diaz ofta inte behöver banta för att slåss i samma viktklass. Han har tidigare mött flera motståndare i lättvikt och många experter ger Masvidal något bättre odds.

Både Nate Diaz och hans bror Nick Diaz är dock kända för att kunna ge och ta otroligt mycket stryk, samt att deras kondition är utomordentlig då de båda tävlar i ultramarathons.