Khabib Nurmagomedov besegrar Dustin Poirier

Ett av årens mest hajpade UFC matcher ägde rum i Abu Dhabi nu i helgen, en plats där flera av organisationens superfajter har arrangerats tidigare. Mötet mellan Poirier var extra intressant med tanke på att Khabib var regerande mästare och Dustin Poirier i sin tur hade ett interim-bälte som han vann under tiden som Khabib var avstängd.

Khabib Avstängt efter bråk

Avstägningen berodde på slagsmålet som skedde efter den historiska matchen mot Conor McGregor, men det verkar som att det hade väldigt lite effekt på den ryska superstjärnan som lyckades besegra Poirier med ett så kallat ”rear naked choke” i den tredje ronden efter att ha dominerat honom på marken under samtliga ronder.

Den enda riktiga chansen som Poirier hade under matchen skedde i andra ronden när han lyckades träffa med en rak höger som skakade om mästaren något, men efter ytterligare en nedtagning mot buren så fortsatte den dominanta brottningen som eventuellt ledde till ett avslut.

Dustin Poirier försökte även att strypa ut Khabib vid en av nedtagningarna, men lyckades inte och tröttade istället ut sina armar så mycket att mästaren kunde koppla ett ännu bättre grepp på marken.

khabib nurmagomedov vs Dustin Poirier

Efter vinsten uttalade sig Khabib om sitt lag, sin pappa och tränarna, men även sin släkt som han tackade för allt stöd. Sedan följde även en kommentar till Conor Mcgregor:

”Jag har mycket respekt för Dustin. Inte alls som i min förra match mot ’bullshit guy’ (McGregor) där jag fick utstå massa galna saker. Jag vill glömma allt det. MMA handlar om respekt, inte om trash-talk.”

Khabib Nurmagomedov hyllade även Dustin Poirier utanför buren genom att bära hans t-shirt som stödjer välgörenhet. Poirier i sin tur var givetvis besviken och uttalade sig på följande vis:

”Jag är så besviken. Hela min karriär har lett fram till det här ögonblicket och jag var så förberedd som jag bara kunde bli. Jag ville vinna så himla mycket. I stället måste jag vakna upp, se mig själv i spegeln och leva med det här resultatet.”