Zlatan överväger att lämna MLS

Denna fredag avslutades säsongen för Zlatan Ibrahimovic och LA Galaxy där han spelar. Laget förlorade kvartsfinalen mot Los Angeles FC med 3-5 och Ibrahimovic verkar inte längre intresserad av att spela kvar i den amerikanska ligan.

Till LA Times meddelande han nyligen följande: ”Om jag inte stannar kommer ingen komma ihåg vad MLS är.”

Men till Expressen hade han lite mer information att ge:

”Jag har två månader på mig att fatta ett beslut om framtiden. Det handlar inte om pengar från Galaxy eller MLS. Vad som händer nästa år vet jag inte, det får vi se.”

Fotbollsexperten Nannskog tror att Zlatan fortsätter i USA

Det är bara Zlatan som kan avgöra hans egna framtid, men med tanke på hans ålder finns det hög risk att han avslutar karriären i MLS, något som SVT:s expert Daniel Nannskog hade en hel del åsikter om:

”Jag skulle vilja se honom närmare, i en bättre liga i Europa. Men jag tror nog att han till slut landar med ett nytt kontrakt i LA, om jag ska gissa på någonting nu. Jag tror inte han är färdig med ligan. Jag tror han vill ha en titel och en skytteligaseger. Det är säkert ett väldigt behagligt liv i Los Angeles och kanske får familjen vara lite mer lämnad i fred i en sådan stad också.

När jag ser Zlatan spela så ser jag fortfarande en hunger och att han bidrar på planen något enormt. De komponenterna gör att jag inte tror han ser på sig själv som slut. Det har inte börjat dala för Zlatan till den grad att han vill sluta. Men med honom vet man aldrig.”

Napoli intresserad av Zlatan

Napolis president Aurelio De Laurentiis har fört samtal med Ibrahimovic om en eventuell flyt till den italienska klubben.

Detta är dock något som Nannskog inte tror på:

”Klart att jag gärna sett honom i italienska ligan. Om jag tror det? Nja, jag vet inte. I och för sig är han inte rädd för några utmaningar, men samtidigt ska han dit så ska han ju dit för att leda dem till ett mästerskap. Han går inte någonstans för att bara spela i Serie A. Zlatan har redan vunnit den ligan och visat vem han är där. Det ska till en rejäl satsning från den klubb som tar honom i så fall. Han har vunnit allt utom Champions League. Skulle Napoli bli nästa destination känns inte det som ett lag som utmanar om en CL-titel i närtid.”

Han utvecklade även sina tankar gällande Zlatans inflytande i ett topplag i Europa, samt om det skulle göra någon skillnad:

”Det kan vara en del som tvekar på det, jag gör inte det. Ser man till hans styrka i straffområdet och hans rörelsemönster tvekar inte jag på att han gjort skillnad. Sen förstår jag också att det är bra mycket bättre försvare i toppligorna i Europa, men på de sättet han gör mål skulle han göra i Europa också. Det är jag helt övertygad om.”

31 matcher och 31 mål

Zlatan har verkligen levererat under sin tid i MLS och med enormt många mål under kort tid har han bevisat för ligan att han är mer än bara ett stort namn inom fotbollen. Vi får helt enkelt se vart framtiden tar honom, men enligt oss vore det intressant att se om han fortfarande håller måttet i en europeisk storklubb.