Jack Hermansson går ny huvudmatch i UFC

Den svenska stjärnan Jack Hermansson som numera är bosatt i Norge lyfter upp både den svenska och norska flaggan efter sina vinster i UFC, men nu har han lyckats att få en ytterligare huvudmatch bokad i den största organisationen i världen genom ett möte mot Jarod Cannonier.

Detta åstadkom han efter vinsten över legenden Ronaldo ”Jacare” Souza och nu väntar en av de bättre atleterna inom UFC på honom i Köpenhamns första UFC-gala. Föregående segern mot Ronaldo Souza kommenterade han på följande sätt: ” Nu har jag visat alla att jag kan utmana om mästarbältet. Däremot gillar jag inte att vinna på domslut utan jag vill avsluta mina matcher.”

Dessvärre får han inte slåss om bältet ännu, men får dock gott med motstånd via Cannonier som är rankad nia i världen. Matchen kommer att gå av stapeln den 28:e September och Jack Hermansson används redan som ett nytt ansikte för den skandinaviska marknaden efter Alexander Gustafssons beslut att pensionera sig från sporten.

”The Joker”

Jack kallas för ”The Joker” och är idag 31 år gammal. Han har redan hunnit samla ihop en vinstsvit på fyra raka fighter. Han är även rankad nummer tio i hans division (Mellanvikt), samt att han har totalt 24 matcher under bältet med 20 vinster och fyra förluster.

Hermansson ville helst gå en match mot Kelvin Gastelum som nyligen utmanade för titeln. UFC valde att ge honom en annan utmaning innan de bjöd på hårdare motstånd. Jared Cannonier har däremot vunnit två matcher i rad och han avslutade precis legendaren Anderson Silva via teknisk knock out. Han har dessutom gått flera matcher i tungvikt innan han gick ned till lätt tungvikt för att slutligen hamna i mellanvikt.

Vi håller givetvis tummarna för Jack Hermansson och hans nästa match. Vi hoppas att han lyckas ta sig till den absoluta toppen av UFC där han så gärna vill vara.