Felix Rosenqvist inblandad i obehaglig krasch

Felix Rosenqvist blev inblandad i en enorm krasch i det första varvet av Indycar-tävlingen som arrangerades på Pocono Raceway. Det hela skedde efter att Takuma Sato och Alexander Rossi körde in i varandras bilar och Rosenqvist som låg bakom dem inte hann reagera och flög upp hela vägen in i staketet.

Tävlingsläkaren meddelade följande under tv-sändningen: ”Felix blev skickad till traumacentret för vidare kontroll, han har inga livshotande skador.”

Inga allvarliga skador

Felix Rosenqvist blev hemskickad efter en rutinkontroll och lyckligtvis skedde inga allvarliga skador. Händelsen påverkade oss i redaktionen och vi blev överraskade av kedjereaktionen som skedde när Sato och Rossi åkte in i varandra.

Både Sato och Rossi åkte ut till vänster men studsade sedan tillbaka på banan där Rosenqvist kom åkande i full fart. Detta resulterade i att han slängdes upp i staketet och hela bilen förstördes. Lyckligtvis kunde han ta sig ut på egen hand.

Alexander Rossi var placerad på andra plats rent poängmässigt och då Sato felbedömde en omkörning orsakade det många problem för samtliga förare. Rossi meddelade även följande: ”Jag förstår inte hur han tänker. Hur han tror att det är acceptabelt att köra som han gör där. Det är skamligt.”

Regnväder stoppade fem förare

Fem förare fick bryta i förtid redan i första varvet och tävlingen avbröts dessutom i ett senare skede då ett regnoväder drog in över hela området. Will Power blev vinnare av loppet och svensken Marcus Ericsson slutade på tolfte plats.

Felix Rosenqvist tävlar i dagsläget för Chip Ganassi Racing och han var senast aktuell som mästare i Formel 3 året 2015. För tillfället är han placerad nummer 9 i indycar serien och har totalt 296 poäng. Det är en väldigt bra bedrift för någon som började med indycar så sent som 2018.

Rosenqvist föddes i värnamo 1991 och redan i tidig ålder började han med karting innan han gick över till formelbilsracing. Vi önskar honom lycka till i framtiden och är väldigt glada över att han klarade sig från den otäcka olyckan.