Muamer Tankovic uttagen till EM

Igår kom beslutet från förbundskaptenen Janne Andersson som under en presskonferens berättade om anledningarna varför Tankovic valdes ut till EM-kvalet.

Kvalet kommer ske mot Färöarna och Norge under nästa vecka och en av anledningarna varför han valdes ut att spela under dessa matcher var att mötet mot Färöarna spelas i konstgräs, något Tankovic har mycket erfarenhet av.

Andra anledningar var att Janne Andersson imponerats över utvecklingen de senaste åren gällande Muamers teknik på spelplanen. Det hela förklarades via följande uttalande:

”En faktor är att han är van vid konstgräset. Det är en del i det hela. Men det som är kul med honom är hur han utvecklats, det har varit en mognadsprocess för honom sen han kom hem till Hammarby. ”Mujos” mognad det senaste året har varit fantastiskt bra. Han var med på januariturnén och visade en attityd och inställning till sitt fotbollsspel som var härlig att se. Han förtjänar verkligen den här platsen.”

Detta blir även första gången på fem år som Muamer Tankovic får spela i landslaget. Han deltog i en träningslandskamp mot Turkiet under 2014 men det skedde via Fulham.

Aftonbladet var först ut att intervjua Tankovic som helt förståeligt var väldigt fåordig inför det hela: ”Folk kommer bomba mig med frågor. Jag måste ta några dagar att smälta detta.”

Hela truppen ser ut följande:

Målvakterna: 
Robin Olsen, Roma
Kristoffer Nordfeldt, Swansea
Karl-Johan Johnsson, FC Köpenhamn

Försvararna: 
Niklas Hult, Aten
Mikael Lustig, Gent
Andreas Granqvist, Helsingborg
Pontus Jansson, Brentford
Filip Helander, Rangers
Victor Nilsson Lindelöf. Manchester United
Emil Krafth, Newcastle
Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn

Mittfältarna och anfallarna:
Sebastian Larsson, AIK
Gustav Svensson, Seattle
Kristoffer Olsson, Krasnodar
Jakob Johansson, Rennes
Emil Forsberg, Leipzig
Jimmy Durmaz, Toulouse
Albin Ekdal, Sampdoria
Marcus Berg, Krasnodar
Alexander Isak, Real Sociedad
Sebastian Andersson, Union Berlin
Robin Quaison, Mainz
John Guidetti, Deportivo Alavés
Muamer Tankovic, Hammarby