Marcus Ericsson återvänder till F1

Marcus kör för Alfa Romeo som reserv

Supertalangen Marcus Ericsson är på väg tillbaka till Formel 1 och allt pekar på att det ska vara Alfa Romeo som välkomnar honom åter, däremot dementerar stallet uppgifterna. Via Twitter har Ericsson dock meddelat följande:

”På förfrågan från Alfa Romeo kommer jag att vara i Belgien i helgen. Det betyder att jag missar helgens Indycar-tävling i Portand.”

Källan för denna nyhet är Lawrence Barretto, en skribent åt tidningen Racer som även berättar att Ericsson däremot inte kommer att köra loppet utan enbart agera reserv, något som han också skrev på sin Twitter via följande inlägg: ”Det finns ingen sanning i att Ericsson kommer att köra i helgen, berättar stallet för mig. Han kommer dock vara på plats som reservförare.”

 

Alfa Romeo själva var också tidiga med att göra ett inlägg på samma sociala plattform och det löd följande: ”Kolla vem som också är med oss idag, det är Marcus!”

Janne Blomqvist som är en erfaren journalist inom motorsportbranschen skriver dessutom i sin blogg att Marcus Ericsson ska agera stand-in för Kimi Räikkönen:

 

Kimi Räikkönen mår inte bra

”Har nu fått lite mer kött på benen och det verkar tämligen säkert att Marcus Ericsson är på plats för att eventuellt köra istället för Kimi Räikkönen som av någon, just nu, okänd anledning inte mår som han ska.”

Han utvecklade även sina tankar vidare:

”Självklart undrar man vad anledningen är att Marcus kallats hit till SPA, knappast bara för att sitta på bänken och titta på. Troligen är det något som inte är helt hundra med någon förarna av och därför har beslutet tagits att kalla honom över Atlanten.”

Ericsson lämnade Formel 1 för att vidga vyerna med hjälp av Indy Car och även förvärvet av Kimi Räikkönen förhindrade honom att stanna kvar hos Alfa Romeo. Nu ser det dock ut som att problemet verkar ha löst sig och att båda förare kan dela team, men det återstår att se när fler uppgifter dyker upp.