Tung förlust för Sverige mot Spanien i EM-kvalet

Sverige förlorade matchen mot Spanien igår med 0-3 vilket givetvis är väldigt tråkigt för EM-truppen, men även för oss i redaktionen som väntade med spänning på att se Sverige gå vidare. Det var dock mållöst i hela 45 minuter innan det första spanska målet skedde och de två första målen var straffar från Sergio Ramos och Alvaro Morata.

Dödsstöten kom med 3-0 målet till Spanien via Mikel Oyarzabal och Sverige sjunker nu till andraplats i EM-kvalgruppen efter den tunga förlusten. SVT Sport intervjuade Emil Forsberg efter matchen som hade följande att säga: ”Det är så klart svårt att vinna matcher när du får två straffar emot dig. Jag tyckte vi genomförde matchen på ett bra sätt innan, och låg defensivt. Straffen kom olägligt och vi började växa in i matchen. Surt så klart.”

Förlusten påbörjades med att Sebastian Larsson råkade täcka för bollen med handen och orsakade en straff som sedan triggade igång början av slutet för det blågula laget.

alexander isak

”Den tar på armen, utan tvekan. Jag kan inte gnälla över att det blir straff.” sa han till Sportbladet när han fick frågor om straffsituationen. Han fortsatte sedan att ge sin bild av det hela genom att fundera över varför han gjorde som han gjorde, samt att han accepterade straffet trots att han inte kunde förstå varför han skapade straffläget från första början.

Det svenska laget blev även hårt drabbat när Viktor Claesson var tvungen att gå av planen efter 26 minuter spelad tid på grund av en knäskada. Vi kan bara spekulera i hur det påverkade utgången av matchen, men vi tror garanterat att det hade inverkan.

Mikael Lustig kommenterade händelsen följande: ”Jag tycker att han har varit vår bäste spelare det senaste året. Klart att det känns när han då måste kliva av så tidigt.”

Vi kan inte annat än hålla med och får nu acceptera den tuffa förlusten genom att bita i det sura äpplet som man brukar säga. Trist!