Caroline Seger stödjer utredningen om löneskillnader

Caroline Seger är åter aktuell inom sporten hon brinner för, dock inte på grund av hennes prestationer på spelplanen utan som anställd.

Diskrimineringsombudsmannen rapporterade tidigare om att de ville se Svenska fotbollsförbundets ersättningsnivåer för att avgöra om det finns för stora skillnader mellan kvinnliga och manliga spelare rent lönemässigt, något som Seger nu går ut med och stödjer offentligt.

Hon meddelade nyligen till TT: ”Det är bara upp med korten på bordet så får vi se vad det visar.”

Seger är för tillfället lagkapten i det svenska damlandslaget i fotboll och hon anser att det är viktigt att det hela reds ut ordentligt eftersom det finns många spekulationer kring diskriminering inom sporten.

Enligt SvFF är lönerna både rättvisa och jämställda, samt att det pågår ett ständigt arbete med att ta fram underlaget som skulle redovisas för DO senast den 16:e Augusti, dock har fotbollsförbundet nu fått förlängt till den 6:e September.

Seger fick även frågan om spelarna själva vet hur det ser ut mellan kvinnor och män gällande ersättningsnivåerna, något som hon inte visste men ville veta mer om: ”Nej, inte alls. Det är en fråga för förbundet och det är det som får visa det som måste visas.”

Frågan har gått över till DO

Nu lämnas frågan över till DO som får avgöra om SvFF bryter mot diskrimineringslagen eller inte, något som vi också rapporterade om i en tidigare artikel här på sajten.

SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand svarade även Caroline Seger offentligt via ett uttalande: ”Alla har rätt till sin åsikt och att tycka vad man vill. Jag ser ingen anledning till att kommentera eller recensera olika uttalanden som görs men det är bra att man framför sina åsikter.”

Det problematiska med DO är att de inte kan straffa förbundet om det skulle framgå att det har pågått diskriminering. Det enda de då kan göra är att ta ärendet vidare till domstol.