1-1 för Sverige mot Norge i EM-kvalet

EM-kvalet började otroligt bra mot Färöarna, men mot Norge lyckades inte det svenska laget att prestera lika väl. Mötet avslutades med 1-1 och det resulterar även i att Sverige, Norge och Rumänien alla ligger inom två poäng och även kommer göra upp om andraplatsen i gruppen. Spanien ligger just nu etta och detta är givetvis tråkigt, i alla fall enligt oss i redaktionen som blev så imponerade på det svenska lagets prestationer tidigare.

Sverige bör ha tagit 3 poäng

Detta är även något som Victor Nilsson Lindelöf kommenterade följande:

”Jag är grymt besviken. Vi ska ha tre poäng och vi ska kunna ge oss den chansen att ta med oss tre poäng men det gör vi inte i dag.”

Även kollegan Andreas Granqvist kritiserade matchen:

”Jag slår en alldeles för lös passning så dom får göra 1-0 när vi har kontroll över dom. Jag är oroligt besviken över det. Samtidigt tycker jag vi skapar tillräckligt många chanser för att göra fler mål och vinna. Viktigt att inte tappa i dag så Norge hade kommit ifatt oss. Nu har vi fortfarande andraplatsen och ligger i en bra situation. ”

1-1 efter felpass av Granqvist

Kvitteringen skedde när Emil Forsberg avlossade ett skott precis utanför straffområdet i den 60:e minuten, något som givetvis betydde att Norge inte vann, men inte Sverige heller för den delen.

Forsberg fick frågan om Sverige förtjänade tre poäng, något han besvarade kort och koncist: ”Nej det tycker jag inte. Det var en typisk 1–1-match.”

Han fortsatte dock att poängtera vikten gällande det enda målet: ”Det är alltid kul att göra mål, men det viktigaste är att vinna och det gör vi inte i dag.”

Sverige har länge haft svårt mot Norge och i gårdagens match fortsatte problemen precis som förut. Stefan Johanesen gjorde ett mål till Norge på grund av en felpassning av Granqvist, ett ödesdigert misstag som resulterade i ställningen 1-1 som istället hade kunnat bli 1-0.