Joshua får ett datum mot Ruiz

Anthony Joshua rapporterade vi tidigare om i veckan då det cirkulerade nyheter om en returmatch mot Andy Ruiz Jr. Nu är fighten äntligen spikad och den kommer äga rum i Diriyah, Saudiarabien.

Detta innebär framförallt att mötet sker på neutral mark, något som på sätt och vis påverkar båda herrar. Ruiz ville givetvis att matchen skulle ske i USA medan Joshua hade velat ha den i Storbritannien, dock är detta en liten kompromiss för båda boxare.

Andy Ruiz Jr

Andy Ruiz Jr överraskade hela boxningsvärlden när han som inhoppare besegrade Anthony Joshua via en dominant insats där han både sänkte och till slut knockade mästaren som blev av med sina titelbälten.

Att matchen sker just i Saudiarabien är dock aningen kontroversiellt då landet har blivit kritiserad av människorättsorganisationer flera gånger på grund av att det saknas omfattande mänskliga rättigheter. Trots detta är allt redo inför det kommande mötet och spektaklet kallas nu för ”The Clash on the Dunes”.

Anthony Joshua

Anthony Joshua har nu chansen att vinna tillbaka sina mästartitlar: totalt tre av fyra VM-titlar (IBF, WBA och WBO). WBC titeln har dock Deontay Wilder i sin ägo, en motståndare som också är väldigt farlig för Joshua med tanke på hans slagstyrka.

I den absoluta toppen av boxning är det ofta så att mästarna inte vill möta varandra av rädslan att förlora titlar, särskilt i de högre viktklasserna där ett slag kan bli slutet på en hel karriär.

Boxning är en tuff sport och vi ser verkligen fram emot matchen den 7 December, däremot har ingen tidpunkt utlovats men vi antar att det sker någon gång under kvällen lokal tid.

Vi i redaktionen blir alltid lite extra taggade av stora nyheter som denna och det kommer bli intressant att följa händelseförloppet upp till matchen. Anthony Joshua vill ha tillbaka sina titlar och kommer förmodligen vara mer motiverad än någonsin. Ruiz däremot behöver återigen bevisa att han hör hemma i toppen av proffsboxningen.