David Luiz byter till Arsenal

Igår kom chockbeskedet angående David Luiz som spelat i Chelsea fram till nu då han går över till rivalen Arsenal. Detta togs givetvis emot både av positiva och negativa reaktioner av fansen, men flytten blev klar efter förhandlingar som resulterade i slutsumman 90 miljoner kronor.

Detta är relativt lågt för en stjärnspelare som Luiz, men han själv tycker det är okej med tanke på att han får återförenas med sin gamla tränare Unai Emery.

Emery kommenterade också flytten följande: ”David har en enorm erfarenhet, och jag ser fram emot att arbeta med honom igen. Han är en välkänd spelare och kommer att tillföra styrka till vårt försvar.”

David Luiz till Arsenal

David Luiz är redan 32 år gammal och räknas som en veteran bland proffsen, något som gör honom attraktiv för stora klubbar som Arsenal. Luiz är dessutom en stabil mittback som spelat i flera olika klubbar tidigare, bland annat Chelsea, PSG, Benfica och Vitoria.

Hans första mål för Chelsea gjorde han i matchen mot Manchester United som resulterade i 2-1 för laget. Han blev även utnämnd till månadens spelare i Premier League mars 2011 vilket är en enorm bedrift.

Chelsea köpte upp honom med ett exklusivt kontrakt på 21,3 miljoner pund vilket idag är runt 243 miljoner kronor, men PSG köpte sedan Luiz för 50 miljoner euro vilket är nästan dubbelt så mycket, något som även talar för hur attraktiv han är för storklubbarna.

Priset på 50 miljoner euro innebär även att han blev världens dyraste back någonsin, en bedrift som verkligen skiljer honom från mängden.

David Luiz är född i Diadema som ligger i Sau Paulo i Brasilien, ett land som är mycket känd för sin fotboll. Under sin ungdom spelade han för U20 laget för landet och detta blev startskottet till en karriär som tagit honom runt hela världen. Vi är givetvis glada över flytten då Luiz får återförenas med sin gamla tränare som han trivs bra med, och vi hoppas se honom så fort som möjligt i nya färger.