Murray gör comeback i singel

Andy Murray var senast aktuell i dubbeln tillsammans med Serena Williams och han har inte vågat satsa på singel på grund av en höftskada, något som han även trodde skulle vara slutet på karriären.

Nu kom dock nyheten om en comeback via Cincinnati Masters nästkommande vecka. På hans Facebook-sida skrev han följande: ”Den där känslan när man har accepterat ett wildcard i Cinci.”

Murray fick sin höft opererad och vid 32-års ålder är han fortfarande i toppform även efter den omfattande rehabiliteringen. Han har ock inte spelat en singelturnering sedan januari och det skedde under Australian Open.

Under dubbelturneringarna denna sommar kändes höften bra enligt honom själv, men han har tagit det försiktigt och skyndat långsamt för att strategiskt välja en passande tidpunkt för sin comeback.

Andy Murray

Andy Murray är född i Skottland men spelar för Storbritannien då han även är brittisk medborgare. Professionella karriären började redan 2005 och enligt uppgifter har han tjänat ihop över 60 miljoner dollar i prispengar sedan starten.

Proffskarriären påbörjade han redan som 18-åring där han spelade i ATP-touren 2005, men framgångarna fick fart redan efter vinsten i junior-US Open 2004. Han började dock spela tennis redan som treåring tillsammans med sin mamma som också är en tennistränare.

Murray var även en flitig fotbollspelare i sin ungdom och han fick till och med erbjudanden om kontrakt för Glasgow Rangers. Han tog dock beslutet att satsa på tennis i första hand. Flyttade redan som 14-åring till Spanien för att träna på en akademi som heter Sanchez-Casal.

2016 adlades han till Sir Andrew Murray av drottningen Elizabeth och han vår då endast 29 år gammal. Han fick titeln på grund av insatserna inom tennis. Men även för välgörenheten han bedriver. Det finns ingen annan aktiv tennisspelare som har adlats och detta är en enorm bedrift som vi tyckte var värd att nämna.

Vi håller nu tummarna för Andy Murray och hans comeback!