Jon Jones besegrar Dominick Reyes

Helgens UFC gala var en av de bättre på länge med många dominanta insatser, men det som stack ut mest var huvudmatchen mellan Jon Jones och Dominick Reyes. Vi satt som på nålar när första ronden klingade igång och det som följde var helt magiskt. För första gången på väldigt länge såg det ut som att Jones var mänsklig och han backade flera gånger när Reyes matade slagväxlingar mot mästaren.

Reyes lyckades till och med golva ”Bones” med ett av slagen, samt att han verkade knipa tre ronder utan några större problem. Jon Jones i sin tur visade hur otroligt tuff mästare han är genom att komma tillbaka i slutet av tredje ronden genom att marschera mot Reyes utan att känna oro inför de hårda slagen som har avslutat flera fighters tidigare.

Jon Jones visade även upp en otrolig kondition genom att inte trötta ut sig lika mycket som Reyes, samt att det märktes tydligt hur rutinerad han är i 5-ronders krig jämfört med utmanaren.

Domarsiffrorna ifrågasatta

Vi i redaktionen tyckte att Reyes vann 1,2 och 3 medan Jon Jones vann rond 4 och 5. Den tredje ronden kunde ha gått till mästaren också, men det var ändå utmanaren som fick in flest sparkar och slag. Under fjärde och femte ronden lyckades Jones ta ned Reyes några gånger, dock utan större framgång då han reste sig upp direkt.

Alla siffror pekade på att Dominick Reyes skulle bli nästa mästare, men det är svårt att vinna mot en regerande titelhållare utan att pressa honom. Det såg trots allt ut som att Jon Jones var den som hela tiden pressade Reyes mot buren och det kan också ha avgjort matchen även om Reyes flera gånger såg till att Jones var tvungen att skydda sig och backa undan något.

Det var inte endast vi som kritiserade domslutet och UFC-kommentatorn Joe Rogan hade också en del hårda ord om det hela:

”Jag kan inte argumentera tillräckligt om detta. Jag blir arg. Jag har pratat om det så många gånger. Den person som tycker att matchen resulterade i 4-1 till Jones, den personen är sinnessjuk. De är sinnessjuka. Dominick Reyes bjöd på en helvetes match inatt och att döma ut hans insats på det sättet är respektlöst och galet.”

Valentina Sjevtjenko vs Katlyn Chookagian

Sjevtjenko besegrade också sin motståndare Katlyn Chookagian utan några större problem via en ”crucifix” position på marken som gjorde det omöjligt för Chookagian att försvara sig mot slagen från mästarinnan.

Vi är otroligt imponerade av Valentina och hennes sätt att mäta avstånd. Hon träffade Chookagian flera gånger med rundsparkar och med en av dem fick hon till och med en träff mot huvudet. Det hela tog dock slut redan i rond 3 när Sjevtjenko valde att brotta ned utmanaren.

Under hela matchen såg det inte ut som att Katlyn Chookagian hade något att komma med och vi ansåg inte att hon hörde hemma i samma bur som Valentina Sjevtjenko. Skillnaden var enorm och det märktes att mästarinnan verkligen ligger på en helt annan nivå.

Allt som allt var galan en fröjd att se på, dock hade vi önskat se lite bättre domslut.