Sarah Sjöström vinner VM-guld

Sarah Sjöström har äntligen lyckats med en historisk bedrift: ett 15:e VM-medalj via en guldmedalj på sträckan 50 meter fjäril. Hon kom in i mål med tiden 25,02 och detta är dessutom tredje guldmedaljen på raken på samma sträcka, förra gången blev det ett guld i Budapest 2017 och dessförinnan i Kazan 2015.

Denna medalj innebär även att hon lyckats plocka hem en guldmedalj även i detta VM som inte sett lika bra ut som föregående, något som vi givetvis är glada över. Hon lyckades nu även med bedriften att ha flest medaljer för damer inom VM, men både Katinka Hosszú och Julija Jefimova ligger henne hack i hälarna med 14 medaljer vardera.

17 Lopp inom fem individuella grenar

Sjöström har utmanat sig själv rejält i detta VM och hon har deltagit i 17 lopp totalt inom fem individuella grenar, något som verkligen är en imponerande bedrift. När hon fick frågor kring sin taktik och förberedelser genom att delta i så pass många grenar svarade hon följande: ” Jag ser det här som dag 1. Första tävlingsdagen för mig nu – det är bara köra. Astaggad att börja tävla igen. Kul.”

Även andra simmare har hyllat Sarah för hennes insatser och Chad Le Clos gjorde det på följande vis: ” Jag är väldigt glad för Sarahs skull, hon var fantastisk i kväll och efter den veckan hon haft. Hon har verkligen en mästares hjärta.”

Vi är beredda att hålla med träningspartnern Le Close och hyser stor beundran för hennes ihärdighet. Le Clos fortsätte vidare: ” Vi har en fantastisk relation, och jag hoppas bara det bästa för henne, alltid, hon är en fantastisk person – hon förtjänar det bästa.”

Även förbundskaptenen Ulrika Sandmark hade gott att säga om Sarahs prestationer: ” Det är få simmare som klarar av det här, allt ifrån 50 upp till 200. Det är så så stort.”

Vi på redaktionen önskar Sarah ett stort grattis till VM-guldet!