Elfsborg besegrade Kalmar FF

Hemmalaget Elfsborg fick till en rejäl bedrift mot Kalmar FF som såg ut att vinna matchen från allra första början, men vändningen skedde i den 95:e minuten via Marokhy Ndione som dessutom gjorde sitt första mål för Allsvenskan.

19-åringen intervjuades efter matchen och hade följande att säga om sin prestation: ”Jag hade det på känn hela tiden, att vi skulle ta det. Nu fick jag chansen att komma in och göra mål, så jag är stolt.”

Kalmar FF fick besviket acceptera förlusten efter en mycket bra match där de var på väg att kamma hem tre poäng. Det första målet skedde via Nils Fröling i andra halvlek, men slutresultatet blev 2-1 för Elfsborg som lyckades vända spelet till sin fördel via stjärnan Ndione.

Kalmar FF skulle verkligen ha behövt denna vinst och de har redan fem förluster sedan 11:e Maj. Boråslaget Elfsborg IF hade inte heller vunnit sedan 15:e Maj när de besegrade AFC Eskilstuna och detta var givetvis en viktig seger även för dem.

Marokhy Ndione gjorde det avgörande målet, men det var Simon Olsson som drev in bollen mot mitten och fick till en klockren passning till Ndione. Detta var ett gediget samarbete som gav resultat och vi i redaktionen var givetvis imponerade av bedriften, framförallt att den skedde så sent in i matchen.

Ndione föddes i Senegal men följde med familjen och flyttade till Borås när han var fyra år gammal.Han började redan i IF Elfsborg som ungdom, men det var inte förrän 2018 som han fick skriva på ett kontrakt på tre år där han även flyttades över till a-truppen. Han spelar i dagsläget som anfallare och har även lyckats med att avancera U19 laget till ett SM-guld 2017.

Vi önskar nu IF Elsborg lycka till i nästkommande match och hoppas det går vägen även där. Kalmar FF har det tufft just nu och vi får avvakta och se om de kan få till en vinst så småningom för att föbättra sin position i Allsvenskan.