Jack Hermansson förlorar via TKO

Svensken Jack Hermansson gick sin livs match igår kväll mot Jared Cannonier men föll på mållinjen via teknisk knockout. Det krävdes bara ett litet snedsteg för att drömmarna slogs i spillror, något som Hermansson kommenterade på följande vis:

”Bara att gå tillbaka till träningen och börja om.”

Matchen gick av stapeln i Köpenhamn och detta var en så kallad ”Fight Night” gala som MMA-organisationen UFC anordnar då och då. Jack Hermansson vs Jared Cannonier var huvudmatchen på galan och det var en uppercut som fick svensken att tappa balansen.

Detta blev även början på slutet då amerikanaren öste på med slag som Hermansson slutligen inte kunde försvara sig mot. Med fyra raka segrar i baggaget var Hermansson tippad som vinnare, men i och med bakslaget blir det återigen en tung klättring mot toppen.

Enligt egen utsago vill han lämna förlusten bakom sig så fort det bara går:

”Jag vill gå en match till innan året är slut för att komma tillbaka till en vinnarrad igen. Jag känner mig rätt okej. Kroppen har inte tagit skada men huvudet blir lite långsamt när man får ta emot såna slag.”

Gått flera matcher på väldigt kort tid

Jack Hermansson eller ”The Joker” som han också kallas har gått många matcher under året och Cannonier var hans fjärde möte på endast 10 månader, något som får anses som ett otroligt flitigt år.

Till medierna gav han även en kortfattad analys om varför det hela gick som det gjorde:

”Jag attackerade lite för uppenbart. Det var därför han kunde möta med den uppercut som gjorde slut på matchen. Jag var inte förvånad. Trodde att det skulle bli svårt.”

En sport med otroligt små marginaler

Även om Hermansson var omtumlad efter förlusten valde han att berätta mer ingående om hans förberedelser inför matchen och hur han ser inför ett framtida möte mot nästa utmanare på tur:

”Jag tror att det har mycket att göra med psyket där inne. Jag tänkte så mycket på nedtagning att jag inte reagerade som jag skulle. Självklart ska det bli annorlunda mot nästa motståndare. Man har så mycket i huvudet att det är svårt att hitta rätt inställning där inne. Jag skulle röra mig mer men gick för rakt på honom.”

Även motståndaren Cannonier hade sitt att säga om den svenske kämpen:

”Jack försökte sitt bästa. Han är en krigare och jag förväntade mig inget annat av honom, men jag känner att jag kan stå emot i stort sett allting vem det än är kan skicka iväg mot mig. Jag var glad att få ta emot energi från Jack och ännu gladare för att ge honom den tillbaka.”