Rykten cirkulerar kring Zlatans eventuella flytt

Zlatan Ibrahimovic har ett kontrakt med LA Galaxy som går ut i slutet av året, och det ryktas nu om en eventuell flytt till AC Milan. Tidningen Sportbladet rapporterade dock om att han precis sålde sin lägenhet i just Milan, något som resulterade i en försäljningssumma på ungefär 50 miljoner kronor.

Exklusiv lägenhet

Området där lägenheten är belägen är relevant i sammanhanget eftersom ryktena på ett sätt motbevisas när han väljer att sälja den. Via Santo Spirito är själva platsen där han har haft sin bostad sedan 2010 och den köptes i samband med flytten till AC Milan samma år.

Detta är dock inte det enda huset som Zlatan sålt nyligen, bara för några månader sedan sålde han sin lyxvilla i Resarö för cirka 30 miljoner kronor.

Rykten om flytten till AC Milan

Även om Zlatan redan är 38 år gammal är han fortfarande attraktiv för de flesta storklubbar i världen, samt att en comeback i Serie A är något som många velat se. Chefen för MLS Don Garber meddelade nyligen att Ibrahimovic nästan var klar för en flytt till AC Milan:

”Han är en 38-åring som nu värvas av AC Milan, en av toppklubbarna i världen. Han har nästan slagit rekord med hur många mål han gjort de senaste två åren och är spännande både på och utanför planen.”

Fabio Capello ger sin syn på saken

Den kända tränaren Fabio Capello gav en intervju till tidningen Football Italia där han bland annat meddelade följande:

”Det hade varit enormt om Zlatan går till Milan. ”Ibra” kommer inte bara spendera vintern i Milano, han kommer göra skillnad. Jag vet det för jag känner honom väl. Jag är övertygad att om han kommer till Serie A, så kommer han bli den store och mäktige.”

Historisk comeback

Om Zlatan återkommer till Milan kommer det att bli historiskt. Han spelade i laget mellan 2010 och 2012 och under denna period lyckades han med hela 56 mål.

Om Ibrahimovic väljer att förlänga sitt kontrakt med LA Galaxy är fortfarande oklart, men han har visat sitt missnöje flera gånger gällande ligan vilket kan ligga till grund till den eventuella flytten tillbaka till Europa. Hur alla lägenhetsförsäljningar hänger ihop kan vi bara spekulera kring, men det kan vara så att han siktar in sig på en ny bostad.

Råder fortfarande förvirring

Vi har fortfarande inte fått något konkret besked från Zlatan själv, något som givetvis spär på förvirringen om den eventuella flytten. Tv-nätverket CBS uppgav tidigare att han skulle förlänga med LA Galaxy, men exempelvis journalisten Kevin Baxter från LA Times tror på en helt annan karriär:

”Sättet som Zlatan lämnade planen på, när han tog sig i skrevet, var för mig ett tydligt budskap att han inte kommer tillbaka. På hans sista mediadag så tog han tillfället i akt att slakta MLS. Varför skulle man vara så respektlös mot ligan om han planerar att fortsätta?”

Rapporten kring MLS chefen Don Garber och hans uttalande kring värvningen till AC Milan kan också vara felaktigt eftersom översättningen ”being recruited” inte kan översättas rakt till ”värvas” som framkom i medierna.