Zlatan gjorde hattrick

Det var i matchen mellan Los Angeles FC och LA Galaxy som Zlatan Ibrahimovic glänste med ett hattrick, men efter prestation surade han till och började skrika ”Åk hem!” till motståndarlagets tränare. Situation uppstod efter att tränaren hade gestikulerat att Zlatan skulle ha armbågat en av motståndarna under matchen, något som givetvis fick honom att ilskna till ordentligt.

Även om Carlos Vela satte det först målet för Los Angeles FC så var matchen en Zlatan-show. Han började med att skjuta in ett redigt skott in i mål för att kvittera resultatet till 1-1, sedan nickade han in 2-1 och avslutade med ett ytterligare mål till 3-1 som resulterade i ett hattrick. Det var även hans andra i MLS eller Major League Soccer som det också är en förkortning av, något som innebär att 37-årige Zlatan fortfarande presterar på toppnivå.

Zlatan är ständigt aktuell eftersom han är en så karismatisk person, senast via sågningen av Carlos Vela som går att hitta via Youtube. Han gick även ut med att han eventuellt lämnar MLS bakom sig och detta skedde via en intervju efter matchen då reportrarna på plats frågade ut honom.

Kritik för strypgrepp

Ibrahimovic har fått kritik för att han i tidigare matcher tog strypgrepp på målvakten Sean Johnson från laget New York, men även att han skrek på en motspelare i en tidigare match. Detta resulterade även i en avstängning på två matcher.

En reporter för Los Angeles Times förklarade det hela närmare: ”Jag tror han är frustrerad över många saker. Han är frustrerad över domarna, speciellt det ojämna användandet av VAR. Han är också olycklig över sina lagkamraters insatser, och över att nivån inte är som i PSG eller Manchester United.”

Kommer Zlatan att lämna LA Galaxy eller blir han kvar? Detta är något som endast han kan svara på, men om vi ska spekulera kring det hela tror vi att han kommer gå tillbaka till en av toppklubbarna i Europa inom en snar framtid.