Sarah Sjöström kollapsade

Det var efter att ha tagit brons i 200 meter i frisim i detta VM som Sarah Sjöström plötsligt kollapsade vilket resulterade i att hon föll ned på golvet bredvid själva bassängen. Det hela såg elakt ut och efteråt fick hon frågor om vad som hände och hur hon kände: ”Jag gav allt. Då hamnade jag där på kanten. Jag fick extrem huvudvärk och när jag tar mig upp ur bassängen kände jag hur det svartnade för ögonen. Jag var helt borta.”

Aftonbladets reportar visade upp en bild där hon låg på en bår och fick syrgas och då reagerade Sjöström genom att skratta åt händelsen: ”Hahaha! Den förklarar 200 frisim ganska ordentligt. Jag är inte direkt tränad för 200 frisim, så…”

Efter att hon hamnat liggandes på marken och fått syrgas ett tag mådde hon bättre och tänker nu fortsätta i VM precis som vanligt. Hon tog sig vidare i och med bronsmedaljen och kommer att simma snart igen, endast ett dygn efter den elaka kollapsen.

Sarah kämpar på efter kollaps.

Detta VM har Sjöström inte fått några vilodagar och det är något som sätter enorm press på henne som idrottare, något hon ändå verkar ta med en klackspark. Det är imponerande att se hennes kämparvilja och glöd för sporten och vi är givetvis glada över hennes prestationer hittills. Hon har tidigare under detta VM vunnit ett VM-Silver.

För att tävla på en så hög nivå som denna tar idrottstjärnorna verkligen ut sig och ger allt de har vilket ibland kan resultera i sådana här scener. Vi hoppas att Sarah Sjöström har orken kvar att fortsätta med 100 meter frisim i nästa etapp och håller även tummarna för att det ska bli medalj även där.

Till en början ville hon inte ha syrgas efter kollapsen, men efter att sjukvårdspersonalen insisterade gick hon med på det. Sim-VM i Gwangju pågår för fullt och 200 meter är en sträcka som Sarah har lovat att lägga av med helt, något vi verkligen förstår efter incidenten.