Frida Wallberg lurad på pengar

Frida Wallberg boxades professionellt och skadade sig rejält efter en knock out som fortfarande påverkar hennes liv negativt, något som hon berättade mer om nyligen i en intervju i tidningen Expressen. Året var 2013 då hon blev knockad av Diana Prazak inför WBC-titeln och det var även då hon drabbades av en hjärnblödning.

Efter matchen kunde hon inte längre leva ett normalt liv och det tog flera år innan hon kunde gå och äta normalt igen.

Wallberg hamnade i koma efter fighten och när hon vaknade upp märkte hon dessutom att hennes konto var länsat, något som innebär att hon inte har en enda krona kvar av boxningen. Denna nyhet är ingen solskenshistoria och agerar som ett exempel hur farligt det kan vara med krävande sporter som boxning, något som Frida Wallberg nu är mycket varse om.

”Jag är långtidssjukskriven”

Hon har inte kunnat återgå till ett normalt arbete och meddelade följande: ”Jag är långtidssjukskriven, så länge jag mår som jag gör kommer det inte funka att jobba. Men jag hoppas kunna göra det i framtiden, det är mitt mål. Sedan är det ju det här med pengar. Att leva på sjukpenning i flera år, det är ingen lätt tillvaro.”

I dagsläget har vi två starka namn på damsidan inom svensk boxning och dessa är Mikaela Laurén och Klara Svensson, två boxare som Wallberg inte tycker sköter sig professionellt: ”Jag tycker att det är lite pajasaktigt det de har ägnat sig åt, det har handlat om mycket annat än boxning. Visst, det ska vara en show och allt det där. Men det är också en sport som vi ägnar oss åt.”

Frida Wallberg är den mest framgångsrika svenska boxaren någonsin på damsidan och hon har lyckats vinna Nordiska mästerskapen två gånger och Svenska mästerskapen sex gånger. Hon har dessutom blivit världsmästare inom WIBF som lättviktsboxare och hon blev proffs redan år 2004.