Flera svenskar deltar i Thaiboxnings-VM

Sverige är en stor nation när det gäller thaiboxning, något som kan komma som en liten överraskning för många sportentusiaster. VM pågår för fullt i Bangkok just nu och Sverige har många otroliga talanger på plats som redan hunnit vinna flera matcher, exempelvis Nicholas Bryant som besegrade den thailändska stjärnan Wiwat Khamtha som vunnit flera år i rad. Det som imponerade mest var att Bryant aldrig deltagit i ett VM tidigare.

Nicholas Bryant

Vm i Thaiboxning i Bangkok

Jonathan Larsson är ytterligare en svensk som gått vidare och detta är också hans första gång i VM. På damsidan har vinsterna också trillat in, bland annat via Sara Matsson och Angela Mamic som nu gått vidare till semifinal. Detta VM har varit tuffare på flera sätt och mycket beror på att själva lottningen har varit besvärlig för svenska landslaget, bland annat då de fått möta flera thailändare i sina första matcher.

Thailand är givetvis en av de bästa lagen och det beror på deras långa och anrika historia i sporten, men även via deras otroligt dedikerade idrottare. Att träna thaiboxning i Thailand görs oftast  som en väg ur fattigdom medan vi i Sverige tränar för att prestera i en sport.

Förbundskaptenen Joakim Karlsson meddelade mer ingående om det hela: ”Vi fick en tuff lottning till att börja med. De första sju matcherna i första och andrarundan fick vi Thailand och det är ingenting man vill ha direkt. Vi har gjort vad vi har kunnat i de matcherna, två vinster och fem förluster. Vi har fem boxare kvar i turneringen så det är ingen fara.”

Karlsson i sin tur är känd för att stå i Alexander Gustafssons hörna när han fightas i UFC och agerar coach åt den svenska stjärnan. Utöver detta har han även deltagit i The Contender Asia där han fick möta flera skickliga thaiboxare i en elimineringsturnering som var tv-sänd världen över.