Damkronornas bojkott fortsätter

Lagkaptenen Erika Grahm i Damkronorna berättade nyligen för SVT Sport om konflikten som blossat upp med förbundet som även resulterat i en bojkott som inte verkar lösa sig inom kort.

Bojkotten rör sig om landslagsmatcher och enligt Grahm har det länge funnits både spänningar och frustrerade känslor:

”Det har funnits en lång irritation och frustration och när många kände att de inte ville åka och spela med landslaget, då kände vi att det inte stod rätt till, för det är egentligen det mest ärofyllda man kan göra. Det kan tyckas som småsaker men när det är återkommande och under lång tid känner man till slut att de skiter fullständigt i oss. Vi fick ta Finlandsbåten hem från Åbo, vi får bara herrkläder, precis som U18-laget (damer). ”

Det handlar inte om ekonomisk ersättning

Grahm riktade även en känga mot den högsta ledningen i ishockeyförbundet, något hon utvecklade med följande ord:

”Förbundets högsta ledning är aldrig på våra turneringar. Hur mycket bryr dom sig? Det känns inte som att de vill bygga varumärket Damkronorna. Läser man om förbundets värdegrund och vision ser det väldigt fint ut men de är väldigt, väldigt långt ifrån det just nu.”

Det finns även mycket mer i frågan som gror som inte handlar om ekonomisk ersättning, bland annat bemötandet som enligt Grahm är under all kritik. Detta valde hon också att utveckla ytterligare:

”Det räcker inte att vi får ersättning. Vi skulle ändå inte spela. Det här handlar om så mycket mer än pengar. Bemötandet vi fått de senaste åren har inte varit okej. Det har funnits en lång irritation och frustration och när många bär på känslorna att de inte vill åka och spela med landslaget kom vi fram till att det inte står rätt till.”

Vi i redaktionen kommer följa bojkotten närmare och rapportera så fort nya genombrott sker, men än så länge verkar det som att det hela fortsätter ett tag till. Sico nobbade precis förbundets senaste förslag där de ville göra ändringar i själva avtalet. Detta är även något som spelarna vägrar att skriva på.