Sarah Sjöström berättar om sociala medier

En av de mest välkända idrottarna i Sverige just nu heter Sarah Sjöström och hon var nyligen med i en längre artikel i tidningen DN där hon berättade om hur hon väljer att publicera sina bilder på sociala medier.

Hon har en följarskara på över 200 000 användare på Instagram och med tanke på detta följer också ett större ansvar på vad hon lägger ut där. Det beror delvis på att hon inte vill orsaka vikthets, eller andra relaterade problem som ätstörningar.

Till DN meddeladde hon följande när det gäller bilderna på hennes Instagram:

”Det är klart att jag också tänker på sådana saker när jag väljer bilder. Problemet när man är simmare är ju att vi bara har baddräkter på oss när vi tränar och tävlar. Därför kan det bli fokus på kroppen även om det inte är meningen. Så det jag försöker tänka på är att jag vill visa en stark kropp snarare än, ja vad ska man kalla det, kanske en vacker kropp. Som idrottare är kroppen mitt verktyg, och när den ser ut på ett sätt som gör att jag känner mig stark och kan simma fort är jag nöjd med den.”

Lägger upp gott och blandat

Det är dock inte enbart bilder på henne som läggs upp, utan även bilder på mat via ”Instagram stories” som hon laddar upp då och då:

”Jag tycker jag äter massor, men bara häromdagen skickade jag en bild på min lunch till vår dietist och fick direkt tillbaka ett svar att det var för lite kolhydrater på tallriken. Mängden kolhydrater som vi elitidrottare måste få i oss är gigantisk. Men ska man orka träna så mycket som jag gör är det nödvändigt. Du måste fylla på med energi. Det skulle jag vilja att alla yngre verkligen tar till sig.”

Du hittar Sarah Sjöström via användarnamnet @sarahsjostrom på Instagram.