Conor McGregor vs Donald Cerrone i helgen

Den 19:e januari under tidig morgon går matchen mellan McGregor och Cerrone av stapeln, något som vi i redaktionen ivrigt väntar på. Det var ett bra tag sedan McGregor syntes i buren och efter hans bittra förlust mot Khabib Nurmagomedov har han nu skärpt till sig enligt egen utsago, alltså att han slutat dricka alkohol och endast fokuserat på matchen framför sig.

Galan sänds som vanligt live från Las Vegas och platsen för det hela är den bekanta T-Mobile Arena. Matchen går i weltervikt även om båda egentligen slåss i lättvikt, något som gjort det mycket bekvämare för både Conor och Cowboy. Väldigt många fans anser dessutom att detta är ett sätt att få en ringrostig McGregor tillbaka på banan igen, men Cerrone bör dock aldrig underskattas.

Förberedelserna inför UFC 246

Det ser ut som att McGregor är i väldigt god fysisk form och han har inte heller varit sitt gamla galna jag under presskonferenserna innan mötet mot Cowboy. Båda herrar har varit trevliga mot varandra och McGregor meddelade under gårdagen att ”There will be no bad blood between us, but there will be blood.” , en indikation på att han kommer ge sitt allt i buren. Han förutspådde även en knock out vinst mot Donald ”Cowboy” Cerrone.

UFC:s egna läkare har också meddelat media att de aldrig sett Conor i lika bra form som nu, men även hans egna coacher vittnar om samma sak. Han har samtidigt gett långa intervjuer där han går in i djupet om sina personliga problem, alkoholdrickandet och mycket mer. Detta ska han nu ha lämnat bakom sig och det verkar faktiskt stämma. Vi har inte sett några skandaler på flera månader och många som sparrats med McGregor har berättat hur fokuserad han är under träningarna.

Cowboy i sin tur är alltid redo och han har till och med ett eget träningsläger hemma på sin ranch som kallas för ”BMF Ranch” som är en förkortning av Bad Motherfucker Ranch. Det enda negativa med hans förberedelser är att han blivit knockad två gånger på väldigt kort tid, dessutom redan under första ronden mot Justin Gaethje. Innan dess hade han dock tre raka förluster och många hyllar honom just på grund av att han aldrig tackar nej till en fajt.

McGregor solklar favorit

Även om oddsen skiljer sig något är Conor McGregor den stora favoriten för detta möte. I skrivande stund ser oddsen ut att vara -334 för McGregor vilket tolkas som 76,96 % chans att han vinner. Vi vet dock att allt kan hända i MMA och Cowboy har ofta vänt matchen till hans fördel efter några tuffa ronder. Han är dessutom en van veteran med flera olika rekord under bältet och han bör inte underskattas.

Andra nämnvärda matcher

Några matcher som vi också ser fram emot är Holly Holm vs Raquel Pennington, samt Anthony ”Showtime” Pettis vs Carlos Ferreira. Holm är alltid intressant och hon har riktigt vass boxning medan Pettis är känd för sina akrobatiska konster i buren. Han lyckades tidigare med en så kallad ”Showtime Kick” där han springer upp mot buren och sparkar till sin motståndare i huvudet på vägen ner.