Conor McGregor möter Donald Cerrone

Nu är det äntligen klart, Conor McGregor återkommer till oktagonen den 18:e januari Las Vegas. Han kommer möta Donald ”Cowboy” Cerrone i sin comeback efter den bittra förlusten mot ärkerivalen Khabib Nurmagomedov, något som fans världen över garanterat kommer se som en lite försenad julklapp.

Donald Cerrone kommer tillbaka efter förlust

”Cowboy” förlorade mot Justin Gaethje nyligen på galan UFC Fight Night: Cowboy vs. Gaethje som gick av stapeln den 14:e september. Han blev golvad efter endast några minuter in i den första ronden och är givetvis sugen på att komma tillbaka bättre än någonsin.

Innan förlusten mot Justin hade han flera vinster på raken, bland annat mot Al Iaquinta och Mike Perry, två väldigt tuffa fighters som inte är lätta att besegra för någon.

Nu har Donald Cerrone dock två raka förluster i baggaget och det är viktigt att han kommer tillbaka med en vinst mot McGregor om han vill stanna kvar som en topprankad stjärna i UFC.

Det som oroar oss i redaktionen är dock hans ålder, samt att han tagit väldigt mycket stryk under en lång karriär. Cerrone är dessutom en av de få anställda som aldrig tackar nej till en match även om det innebär att han bara får några veckor på sig att förbereda. Detta är hedersvärt, men även våghalsigt på samma gång.

Conor McGregor och alla frågetecken kring återkomsten

Många fans undrar garanterat vilken Conor som dyker upp inför mötet mot Donald Cerrone. Om det är den ”gamla” Conor McGregor som dominerade sina motståndare med en nästan gudalik precision kommer vi förmodligen se ett snabbt avslut och en vinst för McGregor, men om han inte har tagit ”Cowboy” seriöst kan det lätt bli en förlust för den forne mästaren.

Matchen sker dessutom i weltervikt, en viktklass som McGregor aldrig varit bekväm i. Den senaste gången han vann i den viktklassen var mot Nate Diaz och det var ett oenigt domslut som lika gärna kunde ha gett Diaz vinsten.

Vi har aldrig sett McGregor prestera allra bäst i 170 pounds (77 kg), och detta är något som även oroar många experter. Sedan får vi inte heller glömma att Conor McGregor är ett internationellt fenomen som tjänat hundratals miljoner dollar i sin karriär, en aspekt som gör det svårt att behålla disciplinen mot några av de bästa atleterna i världen.

Även om Donald Cerrone inte är i form är han fortfarande extremt farlig att möta då han har enormt bra boxning och muay thai, men även gott om brottning och jiu jitsu för att hålla matchen stående. ”Cowboy” är en fighter som alltid vill underhålla för åskådarna, men det är Conor McGregor också – något som kan resultera i att detta blir nästa års mest efterlängtade match för organisationen.

Lång tid borta från buren för McGregor

McGregor har inte mött en motståndare sedan han förlorade mot Khabib i Oktober 2018, medan ”Cowboy” har varit flitigare än någonsin och mött 5 olika motståndare sedan McGregors tog en paus från sporten.

Detta kan givetvis spela stor roll eftersom ”ringrost” är ett faktum. Uttrycket används inom sporten då många MMA-utövare har svårt att komma tillbaka till sitt forna jag efter en lång tid av frånvaro.