Robin Olsen stängs av fram till nästa år

I måndags skedde något tragiskt inom fotboll, nämligen ett handgemäng mellan två spelare som initierades av Robin Olsen. Det var under matchen mellan Lecce och Cagliari där målvakten Olsen hamnade i bråk med spelaren Gianluca Lapadula från rivalklubben Lecce.

Han blev naturligtvis utvisad efter tumultet och ligan valde även att stänga av honom året ut. Cagliari som spelare i Serie A får nu helt enkelt klara sig utan en målvakt under fyra matcher.

Vad orsakade bråket?

När Cagliari ledde med 2-0 mot Lecce blev det straffar under 83:e minuten och Olsen var på bollen men straffen lyckades ändå att smita in i målet bakom honom. Detta resulterade i att han tog tag i bollen och sparkade bort den från området i ren frustration.

Guanluca Lapadula som befann sig på plats i närheten av målområdet tyckte inte om detta och tog tillfället i akt för att börja putta och gruffa mot Olsen, något som även resulterade i att båda spelare hamnade i gräset.

Ber om ursäkt på Instagram

Robin Olsen tog tillfället i akt att be sina fans om ursäkt via sociala medier ganska snabbt efter händelsen, något som löd följande:

”Olyckligt slut på matchen, vilket jag naturligtvis ber om ursäkt för. Till mina lagkamrater, mina tränare och våra fans. Jag ville aldrig lämna dem ensamma i den här matchen, vi var riktigt nära tre poäng efter en bra laginsats. Nya matcher kommer och jag kommer göra allt jag kan för att stötta mitt lag, som alltid.”

Lecces klubbpresident Saverio Sticchi Damiani uttalar sig

Då händelsen var allvarlig gav även Lecce ut ett uttalande via deras ordförande Saverio Sticchi:

”Jag är väldigt upprörd. Vi får ett rött kort på Lapadula trots att han fick ta emot tre slag av deras målvakt utan att göra något tillbaka. Vi får honom utvisad på grund av Olsens filmning. Det är ett otroligt skådespel.”

Hårda straff för båda spelare

Robin Olsen stängs av i fyra matcher vilket innebär att han inte kan spela förrän den 5:e januari mot Juventus. Lapadula i sin tur stängs av i två matcher, samt att båda får böta 10 000 euro vilket motsvarar ungefär 100 000 kronor enligt dagens kurs.

Daniel Nannskog kritisk

Även SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog uttalade sig om händelsen under måndagen. Enligt honom borde Olsen agerat lugnare:

”Jag tycker att Olsen borde hållit sig kallare. Det är alltid frustrerande när man leder, man hade 2-0 i det läget, men man får inte agera som han gör oavsett hur upprörd han är, men det är känslor som svallar.”

Nannskog påpekade också att Olsen inte påvisat liknande tendenser i de matcher han spelat för det svenska landslaget, men att så inte är fallet när han spelat i Italien:

”Han är ingen hetsig spelare men i Italien har han visat lite mer humör, blivit irriterad när han släppt in mål och skrikit åt sina försvare. Så där har han agerat lite annorlunda.”

Matchens slut

Även om allt tumult störde matchen en hel del slutade det med poängställningen 2-2 efter att Lecce kvitterade det sista målet. Vi hoppas att båda spelare lärde sig en läxa och att de inte kommer upprepa något liknande i framtiden, men fotboll är en sport där väldigt många är passionerade och hetlevrade, inte misnt spelarna själva.