Anthony Joshua drömde mardrömmar efter förlusten

När Andy Ruiz Jr knockade Anthony Joshua tidigare i år chockades boxningsfans världen över. Nu på lördag möts de igen och returmötet har varit ett omtalat sådant.

Joshua meddelade nyligen i en intervju med Sky Sports att han drömt mardrömmar om den ödesdigra matchen som han förlorade efter att ha blivit golvad flera gånger. Detta är givetvis inget gott tecken inför det rådande mötet, men vi får helt enkelt vänta och se hur formen ser ut till helgen.

Vad hände?

Boxningsvärlden skakades om rejält när den dominanta mästaren Anthony Joshua med sin imponerande fysik förlorade mot Andy Ruiz Jr som hånats för sin kropp som kan liknas till en så kallad ”dadbod”.

Även om Ruiz Jr tog matchen på kort varsel i juni trodde han alltid på sig själv och lyckades golva Joshua fyra gånger innan knockouten kom i den sjunde ronden.

Sedan dess har mexikanaren lovat att knocka Anthony Joshua ännu snabbare och returmötet har hajpats upp rejält från alla håll. Enligt egen utsago kommer det se ut på följande vis:

”Ett slag kan ändra hela matchen. Det var precis vad som hände i juni. Det kanske blir en tuffare utmaning än första gången, men jag kommer att visa min skicklighet och talang.”

Enormt med press på Joshua

Andy Ruiz Jr. är säker på att Anthony Joshua kommer vara mycket mer försiktig i returmötet, men att all press ligger på honom:

”All press ligger på Joshua och jag tror att jag kommer att bryta ner honom igen.”

Vad var det egentligen som ledde till Anthony Joshuas förlust?

Då Joshua varit en enormt dominant mästare med 22 raka vinster och tre världsmästartitlar var det många som började undra varför han förlorade mot Andy Ruiz Jr. Det spekulerades vilt kring träningpassen innan matchen, eller att han till och med blivit knockad några veckor innan mötet mot Ruiz Jr. Det finns också bekräftade uppgifter på att Joshua led av en panikångestattack innan han klev upp i ringen.

Om man frågar Anthony Joshua själv handlar det hela om en ”lyckoträff”, något som blir svårt att tro på med tanke på att han golvades flera gånger om under matchen.

Joshua meddelade följande till Sky Sports tidigare i år:

”Jag har sagt att det var en träff från gudarna. Vad jag menade var att jag tränar på ett sätt som gör att jag inte borde ha träffats av slagen över huvud taget. Så därför var det en träff sänd från gudarna.”

Returmötet, tid och plats

Det efterlängtade returmötet sker på plats i Diriyah som är beläget i Saudiarabien, samt att datumet för mötet blir lördag den 7 december 2019. Tiden för matchstart är satt till 21.00 GMT vilket är 22:00 här hemma i Sverige för dig som undrar.

Andy Ruiz Jr har 33 vinster under sina 34 proffsmatcher och vi tror att denna match blir väl värd att se. Vi hoppas att båda fighters bjuder fansen på en tuff fajt och vi är faktiskt kluvna om Anthony Joshua lyckas ta hem det denna gång.

Ingen blir dock gladare än vi i redaktionen om Joshua har en strategi som tillåter honom att ta tillbaka sin titel, men Andy Ruiz Jr har enormt med kraft i sina slag och det verkar inte heller som att han är rädd att möta Joshua en gång till.