Brister i hotellrummens kvalitet för VM-truppen i Doha

Det blev ingen bra start för den svenska VM-truppen som blev placerade i hotell som inte håller måttet. Både längdhopparen Thobias Montler och löparen Andreas Kramer hade sitt att säga om de bristfälliga hotellrummen, något de även valde att uttala sig om i media:

”Jag och Andreas håller fortfarande på att byta rum. Först fick vi ett rum där toaletten var fruktansvärd. Det luktade jättemycket rök. Vi kände att ”nästan två veckor i detta rummet är inte optimalt”. När Andreas gick in i duschen trillade hela duschställningen ner. Vi fick ett nytt rum som var jättelitet i stället. Så nu ska vi få ett nytt rum igen, vi hoppas att det är bättre.”

Luftkonditioneringen fungerar inte korrekt

Även luftkonditioneringen strular och det är något som absolut inte får hända i ett så varmt land som Qatar:

”AC:n bara pumpar ut hela tiden. När man går in och ut hela tiden så måste man gå med tjocktröja på sig inomhus så det inte ska bli för stor skillnad.”

Skillnader mellan Norge och Sverige när det gäller standarden

Den norska VM-truppen har i sin tur redan bytt hotell, men svenskarna bor fortfarande kvar. Enligt den norska truppens chef Erlend Slokvik kommer de att kräva ersättning från arrangören:

”Rummen var väldigt ohygieniska, det var dålig luft och dålig renhållning i matsalen. Vi betalar räkningen, men vi kommer att kräva ersättning. VM-arrangören ska stå för gratis övernattning för utövarna.”

Sveriges förbundskapten, Karin Torneklint tycker dock att hotellet duger för att bo kvar:

”Vissa rum har inte varit bra, de har vi bytt. Men vi har valt att bo kvar ändå, det är väldigt enkel standard. Man hade kanske en tro att det skulle vara väldigt hög standard, och så kommer vi dit och så är det väldigt simpelt. Det gjorde oss lite förvånade, att det var så simpel klass på hotellrummen. Men det är helt okej i de allra flesta, bara det är rent och schysst tycker vi att vi kan bo kvar.”