Sjöström skippar EM

Igår kom nyheten om att Sarah Sjöström hoppar över kortbane-EM i Glasgow som arrangeras i december detta år. Hon tänker istället ställa upp i International Swimming League eller ISL som det förkortas, något som hon anser blir ett bättre alternativ för henne.

”Eftersom det är nytt så kommer det att vara huvudfokus” meddelade hon till TT under gårdagen.

ISL går av stapeln redan nästa helg och den lockar en stor del av världseliten, men att det avgörs nu till hösten med en final i Las Vegas 20-21 december är givetvis också något som många idrottstjärnor strävar efter. Vem vill inte delta i en tävling i Las Vegas?

Sjöström gav ett uttalande gällande de två tävlingarna

”Kortbane-EM finns än så länge inte med i planeringen. ISL kommer att vara huvudfokus och så måste man få lite tid över för träning också. Man har ju OS i baktankarna.”

Sjöström presterade otroligt väl i Gwangju när hon tog fem individuella VM-medaljer, något som ingen annan kvinna lyckats göra hittills. Hennes meriter inkluderade ett guld, två silver och två brons och det är verkligen imponerande enligt oss i redaktionen.

Kortbane-EM arrangerades även i Köpenhamn för två år sedan och då tog Sarah Sjöström tre guld och tre silver. Nu har hon istället siktet inställt på ISL, men även tankar kring Tokyo där nästa OS arrangeras:

”ISL-upplägget är perfekt för mig. Det är två tävlingar nu, sedan sex veckors träning, sedan en tävling i London och sex veckors träning innan finalen i Las Vegas. Det är det optimala upplägget om man ska tänka mer långsiktigt.”

ISL tävlingen arrangeras i USA

ISL-touren avgörs som en lagtävling och den påbörjas i Indianapolis den 5-6 oktober. Vi håller givetvis tummarna för Sarah och hoppas att hon tar hem medaljer även där.

Kommer hon att bli historisk även på andra sidan atlanten? Vi får helt enkelt hoppas på det bästa!