Messi avstängd i tre månader

Superstjärnan Lionel Messi anklagade Conmebol, det sydamerikanska fotbollsförbundet för korruption och stängs nu av i tre månader på grund av sina uttalanden.

Händelsen skedde i samband med att han utvisades i matchen mellan Chile och Argentina under Copa de America som gick av stapeln tidigare i somras. Straffet innebär dock att Messi inte får någon ordentlig påföljd då han endast missar fyra vänskapsmatcher under hösten, något som inte påverkar hans karriär särskilt mycket.

När matchen mot Chile var avklarad och Argentina faktiskt slutade som vinnare gick Messi ändå fram och anklagade fotbollsförbundet för korruption, men vägrade även att hämta sin bronsmedalj under ceremonin.

När Argentina förlorade semifinalen mot Brasilien fortsatte Messi med sina anklagelser och riktade denna gång sin uppmärksamhet mot domaren som dömde matchen. Han uttalade sig då på följande vis: ”jag hoppas att Conmebol gör något åt de här domarna som stör matchen genom att favorisera ett lag.”

Messi har inte åkt på många röda kort under sin karriär och det var faktiskt under matchen mot Chile som han fick sitt andra röda kort i karriären efter att han stötte ihop med spelaren Gary Medel samt bröstade upp sig.

Nu får han även böta 50 000 kronor utöver de tre månader som han blir avstängd från internationellt spel. Lionel Messi är en av världens bästa fotbollspelare och det är tråkigt att anklagelser om eventuell korruption kastar ett dåligt ljus över både fotbollen och honom som spelare, något vi givetvis inte önskar någon.

Allt fick sin början med matchen mellan Chile och Argentina, något som Messi då kommenterade följande: ”Vi behöver inte vara en del av den här korruptionen.” , men han fortsatte även med att förklara om turneringen och hur det hela är riggat. Enligt Messi var hela turneringen riggad till Brasiliens favör, men nu får han dock stå sitt kast för hans anklagelser.