Hamilton vinnare i Ungern

Lewis Hamilton är återigen vinnare efter många motgångar, bland annat loppet i Tyskland. I Ungern lyckades han däremot jaga Max Verstappen i pole position för att sedan köra förbi, något som nu ökar Mercedes ställning bland de olika stallen.

Hamilton leder även med 250 totala poäng och på andra plats hittas kollegan Valtteri Bottas med 188 poäng. Max Verstappen i sin tur ligger placerad trea med 181 poäng och dessa tre kommer förmodligen kämpa om medaljerna framöver.

Grand Prix

Nästkommande Grand Prix turnering sker i Belgien i början på September och vi ser givetvis fram emot detta. Hamilton förutspås att bli vinnare även om han har råkat ut för många problem under året, bland annat senast i Tyskland då han kraschade två gånger under den regniga dagen.

Även om Hamilton såg ut att vinna det loppet var det Max Verstappen som vann i Tyskland och det det var verkligen ett händelserikt händelseförlopp. Verstappen fick även hålla segerintervjuer där han bland annat meddelade följande: ”Det var fantastiskt att vinna till slut. Det var riktigt svårt där ute, det handlade om att inte göra för många misstag. Det var svåra förhållanden där ute.”

Under loppet i Ungern var det däremot Lewis Hamiltons tur och han njöt förmodligen extra mycket av vinsten efter allt som skedde i Tyskland. Han kom in med tiden 1:35:03.796 med Verstappen tätt i hälarna med tiden +17,796 sekunder.

Sebastian Vettel kom trea med tiden +61,433 sekunder och det är verkligen dessa tre som man får räkna med i årets GP tävling. Vi väntar med spänning på nästkommande lopp, men ställer oss frågande om vem som tar hem andraplatsen eftersom poängen just nu står väldigt lika mellan Vettel och Verstappen. Det skiljer sig endast 9 poäng mellan de två, dock leder Hamilton med ett enormt försprång och verkar inte särskilt oroad även om han förlorade mot Verstappen i föregående lopp.