Bianca Andreescu vann över Williams

Den 19-åriga kanadensaren Bianca Andreescu mötte legendaren Serena Williams i finalen av Rogers Cup som spelas under 3:e och 11:e Augusti och lyckades besegra henne för att kamma hem titeln. Williams blev dessutom tvungen att dra sig ur matchen efter första set, något hon kommenterade på följande vis: ”Tack allihop. Jag är ledsen men jag kan inte göra det idag. Jag försökte men jag kunde verkligen inte.”

Andreescu ledde redan i första set

Andreescu hade vid första set ställningen 3-1 mot Williams som sedan valde att bryta då hon inte kände att hon kunde fortsätta. Hon blev dock tröstad av sin motståndare och det är fina ögonblick som dessa som gör sporten väl värd att föja enligt oss i redaktionen.

Efter att hon tog beslutet att avbryta matchen satt hon på sidlinjen med tårar i ögonen, dock kramades hon med Andreescu och delade även några ord med henne som resulterade i ett gott skratt.

När matchen var över tog Andreescu tillfället i akt av att berömma Serena Williams: ”Serena du fick mig att gråta en hel del här borta. Jag vet hur det är att dra sig ur turneringar och att vara skadad. Men du är verkligen en mästare båda på och utanför banan. Jag är mållös just nu. Den här veckan har inte varit enkel och jag har haft många tuffa matcher. Men jag sa till mig själv att jag aldrig skulle ge upp.”

Första kanadensaren att vinna på 50 år

Bianca Andreescu är den första kanadensiska spelaren att vinna titeln på över 50 år vilket gör detta till en enorm bedrift inom tennis. Vi vet dock fortfarande inte exakt vad det är för skada som Serena Williams åkt på, samt att det ser högst oklart ut för henne inför US Open som påbörjas inom tre veckor.

Som en liten fotnot kan vi meddela att Serena Williams för tillfället är den bäst betalda idrottskvinnan i världen, en bedrift som är häpnadsväckande och imponerande på en och samma gång.