Äntligen revansch för Sverige mot Tyskland i Fotbolls-VM

I helgens viktiga match mot Tyskland stod inte enbart hedern på spel efter många tunga förluster i föregående möten, men även chansen till OS 2020. Om Sverige hade förlorat hade de gått miste om möjligheten att delta i OS i Tokyo och det hade givetvis varit väldigt tråkigt.

”Den tyska förbannelsen”

Många medier benämnde tidigare möten mot Tyskland som ”den tyska förbannelsen” och vi är beredda att hålla med, dock gläds vi nu den stundande 2-1 vinsten som skedde i Lördags. Matchen spelades i Roazhon Park som är beläget i Rennes och med publiksiffrorna 25 301 fanns det gott om åskådare på plats.

Dam Landslaget firar

Även om det tyska laget hade 64 % bollinnehav jämfört med svenska lagets 36% kom vinsten hem till Sverige med hjälp av Stina Blackstenius och Sofia Jakobsson. Det tyska målet blev till via Lina Magull men det räckte inte denna gången eftersom svenskarna var snäppet vassare. Gillar du som oss att hålla koll när ditt favoritlag spelar sin nästa match?

1-0 inom de första 20 minuterna.

Matchen började dåligt och Tyskland tog ledningen bara efter 16 minuter spelad tid, något som pekade på att det skulle bli en liknande situation som föregående match där Sverige förlorade. Vändningen kom dock när Sofia Jakobsson tog chansen och kvitterade med 1-1 och det var första gången som det tyska laget faktiskt släppte in en boll i mål under hela turneringen.

Jakobsson intervjuades efter målet och hade följande att säga till SVT Sport: ”Jag fick en långboll som landade mitt framför mina fötter och fick en bra första touch och la in den i bortre.” Därefter kom målet som avgjorde matchen och det skedde via Stina Blackstenius retur efter att tyska målvakten stoppade det första målförsöket genom att slänga sig.

Efter tre minuter in i andra halvlek ledde Sverige med 2-1 och det var början på slutet för det tyska laget även om det frenetiskt försökte kvittera. Svenskarna höll emot bra och spelade mycket defensivt för att lyckas knipa vinsten, något som vi verkligen gillade att se. Det var ett smart spel och matchen var dessutom en riktig rysare från start till slut!