Sverige redo att sopa mattan med Tyskland i Fotbolls-VM

Sverige har lyckats ta sig till kvartsfinal i Fotbolls-VM detta år och nu väntar en motståndare som många är rädda för: Tyskland. Det är ett lag som Sverige inte har lyckats att vinna över sedan 1995, men enligt Magdalena Eriksson är laget inte rädda för dem överhuvudtaget och meddelade följande till SVT Sport: ”Nu vill man bara kunna tysta alla och vinna mot dem.”

Matchen sker i stadion i Rennes och vi ser givetvis fram emot att se våra svenska stjärnor kämpa hårt mot ett tufft lag, något som Magdalena Eriksson också tror kommer bli fallet. Enligt henne kommer laget göra allt de kan för att besegra Tyskland och efter förlusten mot USA är de mer taggade än någonsin för att bevisa att de hör till i den absoluta toppen inom fotboll.

Eriksson är dessutom trött på att höra tjatet om Tyskland och hur svårt det kommer att bli att vinna över dem, enligt henne själv vill hon bara ”sopa tysklandsspöket under mattan” och gå vidare. Inför matchen blir det ordentligt med vila och spelarna får hela tre dagar på sig att återhämta krafterna och äta upp sig.

Magdalena Eriksson spelar som försvarare i det svenska damlandslaget och hon 25 år gammal. Hon spelar till vardags i den engelska klubben Chelsea Ladies och hon är ihop med den danska spelaren Pernille Harder som också spelar i landslaget, dock för Danmark.

Hon har även varit lagkapten för Chelsea Ladies och hennes kontrakt förnyades till år 2021. Nu är hon aktuell i det svenska landslaget och hennes tidigare prestationer inkluderar exempelvis silver i OS 2016 samt vinsterna som Sverige haft inom VM hittills.

2017 blev hon en medlem i Sveriges landslagstrupp då Pia Sundhage tog in henne inför EM i Nederländerna. Hon har hittills spelat i 48 A-landskamper och är en rutinerad spelare som dessutom har en fast plats i landslaget.

Vi önskar svenska landslaget lycka till i mötet mot Tyskland och håller både tummar och tår för att det ska gå vägen!