Allvarliga skador på isen under SHL-turneringen

När Växjö spelade mot Oskarshamn under den pågående SHL-turneringen skedde en allvarlig olycka som överskuggade matchen helt och hållet. Brendan Shinnimin från Växjö tacklade Oskar Nilsson så hårt in i sargen att han skadade nacken och blev liggande på isen.

Shinnimin fick matchstraff för det som inträffade samtidigt som ambulanspersonalen snabbt var på plats för att hjälpa den skadade Nilsson som fick ligga på isen över fem minuter innan han leddes ut med en nackkrage.

Omfattande skador

Oskar Nilsson rusades i ilfart till sjukhuset där de konstaterade att han hade fått en hjärnskakning. Detta bekräftar Växjös lagläkare Stefan Kauppinen via följande uttalande:

”Oskar är på sjukhuset nu och gör en del undersökningar. Omfattningen av skadan är inte fastställd, men han har fått någon typ av hjärnskakning. Han fick en smäll mot huvudet och var inte riktigt fullt medveten då. Men han vaknade till, kom upp på benen och så kunde vi ta ut honom till ambulansbåren.”

En källa i klubben berättade dock för Sportbladet att läget är allvarligare än så, med tanke på de omfattande skadorna. Han har först och främst fått en kraftig hjärnskakning, flera brutna revben samt ett hål i lungan. Det finns även risk att han har en mindre blödning i hjärnan.

Övervakades under natten

Oskar Nilsson är för tillfället i sjukhuset i Växjö där han vårdades över natten, samt att de genomförde en röntgen på honom. Oskarshamnslägret är däremot kritiska till att sjukvårdspersonalen lät honom gå på egna ben från isen, något de kommenterade följande:

”Jättekonstigt att de lät honom resa sig upp och åka av själv med de skador han har.”

De goda nyheterna är att Nilsson har rörlighet i kroppen och att han inte riskerar att bli förlamad.

Växjö vann matchen med 3-2 och det var även deras första seger i SHL, men vi måste ändå lyfta upp den allvarliga händelsen som en bidragande orsak till resultatet som hade kunnat se annorlunda ut om det inte hade anträffat.

Oskarshamn sjönk nu ned till fjärde plats efter tre raka vinster hittills, något som givetvis är väldigt tråkigt.