Zlatans comeback i Milan fick en dålig start

Zlatan har äntligen gjort sig hemmastadd i AC Milan efter många om och men, samt spekulationer om vilken klubb han skulle välja efter LA Galaxy i MLS. Matchen mot Sampdoria slutade dock 0-0 och gick av stapeln igår i Stadio Giuseppe Meazza inför 58572 jublande fans som skrek när Ibrahimovic klev in på planen.

Total speltid blev dock endast 35 minuter och inga mål blev gjorda vilket blev en liten antiklimax för många Zlatan-fans. Superstjärnan blev även intervjuad efter matchen och då lät det följande:

”Det kändes väldigt bra. Här har jag tillbringat mycket av min karriär. Det kändes skönt, vid uppvärmningen, all energi, all kärlek. Jag är i en helt annan sits nu, jag är inte här för mig, individuellt handlar det om att njuta men annars är jag är här för att hjälpa laget. Under de minuterna jag kom in, då kände jag den känslan, att vara på San Siro och spela mitt spel. Det handlar om att hjälpa dem. Det är min uppgift nu.”

Ibrahimovic vill inte prata om sin vandaliserade staty

Efter matchen var medierna även heta på gröten när det gäller den vandaliserade statyn av stjärnan i Malmö, något som den vanligtvis frispråkige Zlatan inte ville kommentera. Det enda han hade att säga om saken var: ”Jag lägger ingen uppmärksamhet på det, ingen energi. Det finns inget att säga. En dag kommer jag att säga mitt, men inte i dag.”

I dagsläget är statyn under reparation och det finns inga andra beslut om vart den ska placeras. Förmodligen kommer den resas upp på samma plats ännu en gång med risk för nya vandaliseringar, men om det sker eller inte kan vi endast spekulera kring i dagsläget.

Inget toppbetyg för Zlatan från Nannskog

Expertkommentatorn Daniel Nannskog hade också sitt att säga om comebacken och vi i redaktionen tycker alltid att det är intressant med fler infallsvinklar när det kommer till våra allra största professionella spelare. Ibrahimovic började först på bänken men blev sedan inbytt under den 55:e matchminuten och lyckades inte åstadkomma något speciellt innan matchen slutade 0-0.

Nannskog kommenterade det hela med egna ord: ”Det blev ingen sprakande tillställning från Zlatan i sin comeback. Ett Milan som var väldigt dåligt, men samtidigt tycker jag att Zlatan var hyfsat pigg när han kom in i andra halvlek för att mattas av en aning mot slutet. Han skapade någon halvchans men självklart vill vi se Zlatan komma till de riktigt stora chanserna och det gör han inte i dag.”

Matchen i sin helhet

Det märktes att Zlatan hade inverkan på laget och matchen över lag vilket tog uttryck när Milan började skapa offensiva chanser. Det kändes dock att laget inte var helt sammansvetsat och hade problem att få till det avgörande målet, samtidigt som Zlatan själv hittade en del chanser som hade kunnat avgöra.

Milan har 16 mål på 18 matcher i Serie A för tillfället och just nu ligger de på en tolfteplats, en ganska medioker placering för ett så pass bra lag. Kommer Ibrahimovic vara precis det som behövs för att klättra upp i placeringarna? Det verkar så för tillfället, men endast framtiden kan avgöra det hela. Vi väntar dock med spänning redan nu!