Svenska fotbollslandslaget inte rädda för USA

USA har dominerat alla sina matcher i VM kvalet hittills och detta har skapat oro hos många svenskar som är rädda för att Sverige kommer förlora i mötet mot topplaget, något som nu besvaras via Hedvig Lindahl som spelar som målvakt i det svenska landslaget i fotboll.

SVT Sport intervjuade henne inför det kommande mötet mot den tippade favoriten USA och hon sa bland annat att:”Vi behöver inte måla upp dem till monster – de har full respekt för oss.”

Kosovare Asllani tyckte ungefär likadant: ”Vi vet att de har respekt för oss. Självklart, vi slog ju ut dem ur OS. De är inte vana så det sved väl lite extra för dem.”

Sverige besegrade USA i OS 2016 och även i VM 2011 vilket innebär att de har bevisat möjligheten till en vinst mot det amerikanska laget som nu närmare likställs som monster av både media och fans.

sverige dam fotboll vm schema

I dessa tider är det bra att påminna om möjligheterna till vinst, även om det kan se osannolikt ut idag för gemene man som följt matcherna hittills. Förra gången det svenska laget vann över USA var 2016 under OS och då var det en rejäl nagelbitare som avgjordes med straffar.

När det då var dags för straffar slutade det med 4-3 till det svenska laget efter att Lisa Dahlkvist fick in bollen med den avgörande straffen. USA:s kända målvakt Hope Solo försökte med alla medel få Dahlkvist att tappa kontrollen genom att psyka henne, men hon lyckades inte.

Christen Press missade då även det sista straffet och det blev slutet för USA:s framgångar den omgången.  Vi hoppas och tror på att det svenska damlaget är väl förberedda på det amerikanska laget då de mött dem flera gånger förut och har dessutom vunnit över dem.

Vi håller både tummar och tår för våra svenska stjärnor helt enkelt!