Sverige gick till åttondelsfinal i Fotbolls-VM

Linda Sembrant fick snabbt till en nick som var början på slutet för det thailändska laget, sedan fortsatte målen att rassla in med hjälp av Kosovare Asllani, Fridolina Rolfö, Elin Rubensson och Lina Hurtig.

Kanjana Sungngoen som spelar för det thailändska laget lyckades dock få till ett mål mot Sverige vilket resulterade i ett enormt jubel från ett lag som inte lyckats prestera väl i detta VM. Att få till ett mål mot ett dominant lag som Sverige räknas ändå som en stark bedrift och något som vi ger dem beröm för.

Sverige tar sig an Usa

Sverige är nu kvalificerad till åttondelsfinalen i årets fotbolls-VM på damsidan som i denna match spelades i Nice. Thailand var motståndarlaget som hade lite att säga till om när Sverige vann med 5-1 som innebär att det nu är storfavoriten USA som står på tur.

Vi är nog alla ense om att det kommer krävas otroliga prestationer mot ett lag som USA, något som även Fridolina Rolfö meddelade till SVT Sport när hon fick frågor om motståndarlaget.

Även om publiksiffrorna var något blyga med endast 9354 åskådare så var det en spännande match som dessutom resulterade i toppmötet mot USA som äger rum Torsdagen den 20/6.

Fridolina Rolfö gav kommentarer kring mötet och då meddelande hon följande: ”Det ska bli spännande. USA är ett otroligt bra fotbollslag och det kommer att krävas en enorm prestation av oss. Men vi hoppas ta med oss ett bra flow och en bra känsla från den här matchen och använda det mot USA.”

Vi är beredda att hålla med och vi tror att det svenska laget får prestera på topp om de vill besegra den tippade favoriten att vinna Dam-VM i fotboll detta år. I mötet mot Thailand gick det lite upp och ner och det har de inte råd med när de möter amerikanska laget nu på Torsdag, så vi hoppas verkligen på det bästa!