USA gör historisk seger med 13-0 mot Thailand i fotbolls-VM

USA har länge haft ett väldigt starkt damlag och de har nu slagit rekordet för den allra största segern i VM någonsin. Med 13-0 gjorde de det otänkbara och besegrade Thailand via en totalkross som delvis berodde på stjärnan Alex Morgan som gjorde hela fem mål.

Hon saknade ord när hon blev intervjuad och tyckte att det var helt otroligt med en sådan stark insats, något vi också är beredda att hålla med om. Med 13-0 har damfotbollen lyckats med något som herrsidan inte har klarat av, alltså den mest dominanta vinsten någonsin inom VM.

På herrsidan saknas motstycke och det enda som kommer i närheten är 11-0 vinsten mellan Tyskland och Argentina när tyskarna besegrade motståndarlaget i VM 2007.

Efter matchen fick Alex Morgan förklara lite mer i detalj hur det kändes och då sa hon följande: ”Vi ville verkligen visa vad vi går för och vad vi har jobbat på inför VM. Det tycker jag att vi gjorde. Alla mål spelar roll och vi var kliniska när chanserna väl uppstod.”

usa vs thailand

Morgan har gjort totalt 106 landslagsmål i sin karriär hittills och hon har  varit med och tagit OS-guld vid OS 2012 som spelades i London, samt ett VM-guld i Kanada 2015. Hennes fullständiga namn är Alexandra Patricia ”Alex” Morgan Carrasco och hon är idag 29 år gammal.

Till vardags spelar hon i laget Orlando Pride och hon har till och med gestaltats i en film om hennes liv som heter Alex & Me. I filmen spelar hon sig själv, dock i en fiktiv variant. Morgan agerar även förebild för många unga tjejer som har drömmar om att någon dag bli professionella fotbollsspelare, något som hon avslöjade i ett reportage som gjordes av SVT den 18 November 2018.

USA har en väldigt effektiv och duktig grupp och bara framtiden kan utlova om det blir ett eventuellt möte mot Sverige i årets VM.