Sverige förlorade mot Nederländerna med 1-0 och Kosovare Asslani blev utburen på bår

Igår kom det ödesdigra beskedet: Sverige förlorade mot Nederländerna. Jackie Groenen avgjorde matchen med sitt mål som skedde i förlängningen efter en väldigt jämn match, men det innebär även att Nederländerna går till VM-final.

Nilla Fischer kommenterade förlusten följande till reportrarna från SVT: ”Känslomässigt är det en besvikelse. Finalen var så nära och i dag kunde vi också ha vunnit. Det känns väldigt, väldigt tungt just nu:”

Det var inte bara förlusten som sved för det svenska laget utan även olyckan som skedde när Kosovare Asllani blev utburen på bår efter att ha fått en boll i huvudet. Hon blev liggande väldigt länge och sjuksköterskorna var snabbt på plats för att stabilisera hennes nacke. Den svenska landslagsledningen meddelade även att hon fördes till ett sjukhus i Lyon för undersökning.

Landslagsläkaren Houman Ebrahimi skickade också ut ett meddelande om hennes tillstånd och enligt honom ser det inte ut som någon allvarligare skada efter att ha gjort både en CT och en MR, alltså en datortomografioch en magnetröngten.

Linda Sembrant var också märkbart berörd efter händelsen och hon hade följande att säga om händelsen: ”Det kändes väldigt obehagligt när hon bars ut på bår. Jag har inte sett henne än. Det såg väldigt illa ut, tyvärr.”

Förbundskapten Peter Gerhardsson kände sig också nere på presskonferensen efteråt: ”När det gäller ”Kosse” så vet vi ingenting just nu. Mina känslor? Det är en tomhet. Jag är inte arg, ledsen eller besviken – naturligtvis inte glad. Bara tom. Det är så jag känner just nu.”

Kosovare Asslani publicerade dock en bild på hennes Instagram tidigt på torsdagen där hon även hade med ett brutet hjärta som kommentar vilket pekar på att hon mår bättre efter omständigheterna.

Våra svenska stjärnor får nu nöja sig med en bronsmatch mot England vilket är en prestation i sig, dock blev det inte en final mot USA som många av oss väntade på.