Argentina förlorade mot Brasilien i Copa América med 2-0

Brasilien agerade värdnation i Copa América och är nu i final efter att de vann mot rivalen Argentina med 2-0.

Semifinalen gick inte som Leo Messi hade förutspått och hans lag tog sig inte vidare trots att han själv har presterat väldigt väl under alla matcher. Skulden las delvis på domaren och vi tyckte faktiskt att Messi gjorde en av sina bättre matcher på länge, tyvärr räckte det bara inte för att ta Argentina vidare.

Messi sköt in bollen rätt i stolpen i andra halvlek och det var en av de största missarna som skedde för laget, samt att Sergio Agüero  också missade sin nick och satte bollen rätt i ribban reda vid första halvlek. Messi fick frågor om matchen efteråt och till reportrarna sa han följande: ”Domarna har blåst för så många skitsaker i den här turneringen men i dag användes VAR inte en enda gång. Det är otroligt.”

Argentina har faktiskt inte lyckats vinna en titel på 26 år och detta hade varit chansen som de länge suktat efter, däremot var det Brasilien som var i toppform denna gång och Gabriel Jesus gjorde första målet i första halvlek medan Roberto Firmino gjorde det andra. Slutresultatet blev alltså 2-0 och publiken i Mineirão-arenan jublade givetvis åt värdnationen.

55947 var publiksiffran på plats och matchen spelades i Belo Horizonte som är huvudstad i delstaten Minas Gerais.

Finalen kommer bli mellan Brasilien och Chile eller Brasilien och Peru eftersom de gör upp om finalplatsen inom kort. Matchen mellan Chile och Peru går av stapeln natten till fredag, samt att Argentina spelar sin bronsmatch på lördagen.Vi tycker givetvis att det är trist att Messi och hans Argentina inte lyckades ta sig hela vägen i turneringen, men är ändå glada för Brasilien och Dani Alves som hade följande att säga efter vinsten: ”Ännu ett steg närmare målet.”

Nu ser vi fram emot finalen för att se vem som vinner hela Copa América!