Sverige besegrade Slovakien på Ullevi

Damfotbollsmatchen mellan Sverige och Slovakien gick av stapeln den 8:e oktober på Ullevi med publiksiffrorna 9748, något som visade sig bli en totalkross av det skickliga svenska laget. Med målsiffrorna 7-0 slog Sverige det slovakiska motståndarna med hela 7-0 under EM-kvalet för att visa upp sin dominanta laguppställning.

Nyckelspelaren i laget är givetvis bekant och är ingen mindre än Kosovare Asllani, toppspelaren som nyligen signerade ett kontrakt med CD Tacón. Även om Caroline Seger och Elin Rubensson var skadade gick det vägen utan större krångel, även om det till en början såg lite trögt ut för mittfältarna.

Sofia Jakobsson var till en början frustrerad över tempot i spelet och hon gestikulerade vilt med armarna mot sina medspelare, men det hela tog fart ordentligt när Asllani skruvade in det första målet med hjälp av Maria Korenciova.

Svenska laget i toppform

Efter det första målet ökade svenskarna tempot rejält och Asllani passade bollen smidigt till Lina Hurtig som sköt in nästa mål. Linda Sembrandt i sin tur satte 3-0 och det hela slutade med 7-0 där Asllani även låg bakom 5-0 målet med hjälp av Stina Blackstenius som nickade in den.

Efter matchen intervjuades spelarna och Blackstenius hade följande att säga:

”En jättebra prestation från vår sida. Det är såklart bra för oss att ha så brett register som möjligt. Det är kul att kunna göra mål på olika sätt, det gör oss starkare i fortsättningen.”

Asllani sken som aldrig förr

Även förbundskaptenen Peter Gerhardsson var glad över resultatet, men han kommenterade specifikt Kosovare Asllanis prestationer:

”Hon är fantastiskt skicklig, vi vet vad hon har för kvalitéer. I dag sprudlade det om henne, det var lite trångt i första men så ser det inte ut i 90 minuter. Hon har blivit bättre på att ha tålamod, hon växer enormt i den här matchen. Hon är väldigt fysiskt stark i löpningar, springer väldigt mycket – inte bara i offensiven utan hon gör ett jättebra jobb i defensiven också.”

Bra känsla inför kommande vinter

Peter Gerhardsson blickar nu framåt mot vintern med 12-0 i baggaget för de senaste två EM-matcherna:

”Det betyder nio poäng. Det är ganska lång tid till april när vi spelar nästa match, Ungern hemma. Vi får möjligheten nu i träningslandskamp mot USA och i Algarve Cup att samla ihop och ytterligare ta steg inför EM-kvalet som är i vår. Vi ska både till Slovakien och Island, det blir viktiga matcherna. Det är långt dit, nu kan vi njuta och koppla bort tävlingssäsongen 2019.”

Även Asllani fick säga sitt om matchen till medierna på plats, och då lät det såhär:

”Det var skitkul att spela på hemmaplan och vår hemmapublik, det här var första matchen efter VM. Vi kände suget att spela och bjuda på det lilla extra, jag hoppas att publiken njöt. Vi märkte av det första tjugo, de krympte ytorna för oss och låg väldigt lågt. Det handlade om att ha tålamod och ta chanserna när de kom men det kändes som att när vi väl fick in det första målet så släppte handbromsen och vi kunde gasa på och vi fick mycket större ytor.”