Fotbolls-VM i Qatar 2022 kan flyttas

Många har reagerat på beslutet att ha Qatar som värdnation för VM och det finns nu uppgifter som pekar på att hemliga möten hålls på Fifas huvudkontor för att utreda möjligheterna till en flytt.

Det är endast 3 år kvar till VM i fotboll och det har rapporterats om både slavarbeten och dödsfall vid byggandet av arenorna, något som har fått många att fördöma Qatar. Dessutom är det olidligt varmt i landet under sommaren och nu finns det indikationer på att flytta mästerskapet till vinterperioden istället.

Dessutom har flera högt uppsatta chefer blivit misstänkta för korruption och den förre Uefa-presidenten Michael Platini greps nyligen av fransk polis. Det är händelser som dessa som endast kastar mer skugga på beslutet att låta Qatar anordna VM och det finns nu en möjlighet att vi kommer se VM-matcherna spelas någon annanstans.

Det har blåst ordentligt runt Fifa och korruptionsskandalerna verkar aldrig ta slut. Det har funnits många andra logiska val för ett värdland och dessa var exempelvis Australien, Japan, Sydkorea och USA som alla besegrades av Qatar när det var dags för omröstning.

Vm qatar

Efter flera gripna Fifa-chefer kan vi inte annat än spekulera kring beslutet och varför just Qatar valdes. Förhoppningsvis så lyckas Fifa ordna upp allt och bjuda oss fans på ett VM som är värdigt namnet, men det återstår att se.

Nu spekuleras det hejvilt om vilket land som skulle ersätta Qatar om ett beslut om detta kommer. Brittiska tidningen The Sun skrev att oddsen för att England ska få agera värdnation har sänkts ned till sex gånger insatsen.

Kommer vi se VM-finalen spelas i Wembley 2022, eller kommer allt fortsätta som vanligt mot ett varmt Qatar? Det återstår att se, men vi väntar givetvis med spänning på att få ett definitivt svar på det hela.

Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan Fifa kommer fram med en lösning på problemet.