Tiger Woods siktar på OS-guld

Tiger Woods är fortfarande aktuell även som 43-åring, något som ger en fingervisning på hur dominant han varit i sporten som han älskar. ”Woods har hunnit vinna US Open” tre gånger hittills men har dock aldrig lyckats få en OS-medalj, något som han nu är ute efter för att komplettera sin medaljsamling.

I en presskonferens för två dagar sen meddelade han följande. ”Ja, en olympisk guldmedalj vore en fantastiskt grej. Men först måste jag ju kvalificera mig. Det skulle vara spännande att representera USA i OS, jag vet inte hur många fler chanser jag får.”

Nästa OS är i Tokyo 2020 och då kommer Tiger Woods vara 44 år gammal. ”Nästa gång kommer jag vara 48 år, jag har inte så många chanser att spela för USA i OS, så det skulle verkligen vara en ära om jag kunde kvalificera mig.” fortsatte han med efter några ytterligare frågor från reportrarna på plats.

Det kommer att bli väldigt tufft för Tiger Woods att lyckas med sin OS-dröm eftersom endast två spelare per nation får delta. För tillfället ligger Brooks Koepka på första plats med Dustin Johnson på andraplats. Woods är också placerad högt med en femteplats, men han är inte på den absoluta toppen längre vilket krävs för att få vara med i OS.

Tiger Woods

Woods blev nyligen tilldelad en frihetsmedalj av USA:s president Donald Trump. ”Ni har fått se det bra och det dåliga, topparna och dalarna.” meddelade Tiger Woods från podiet medan han mottog medaljen.

Vi är givetvis glada för Tiger Woods och allt han åstadkommit inom sporten, men även alla personliga problem som han lyckats ta itu med. Vi vore inget annat än exalterade över att se honom spela i OS 2020, men framtiden ser fortfarande osäker ut när det gäller topplaceringen för Woods.

De olympiska sommarspelen äger rum i Kasumigaseki GC:s östra bana i Tokyo 2020.