Sofia Jakobsson flyttar till Real Madrid

Ytterligare en spelare går över till CD Tacón som snart byter namn till Real Madrid, en av spaniens bästa fotbollslag. Sofia Jakobsson blir nästa värvning som skrivit på ett kontrakt på 2 år, men hon följer även efter Kosovare Asllani som nyligen gjorde samma flytt och blir nu återigen lagkamrat med henne.

CD Tacón

Sofia är redan på plats i Madrid och är nu redo för sina första träningar med den nya klubben, något som vi givetvis ser fram emot. Hennes förra klubb var Montpellier i den franska ligan, men hon lämnade laget efter att kontraktet gick ut redan i våras.

Sofia Jakobsson är en av de bästa spelarna på damsidan i det svenska landslaget och hon var en viktig nyckelspelare som hjälpte Sverige ta VM-brons detta år. Hon agerade även målskytt och hennes prestationer på fotbollsplanen gick inte obemärkta i och med det exklusiva kontraktet som nu blivit officiellt.

Hon har redan hunnit spela för flera olika klubbar trots att hon endast är 29 år gammal, bland annat Umea IK, Rossijanka i Ryssland, Chelsea FC i den engelska ligan, BV Cloppenburg i den tyska ligan, samt nyligen Montpellier HSC i Frankrike.

Nyligen valdes hon dessutom ut som den bästa spelaren i den franska ligan för åren 2014/2015, något som röstades fram av tränarna själva. Under dessa år gjorde hon 15 mål under 22 matcher för klubben Montpellier HSC, en bedrift som verkligen imponerar.

Vi ser fram emot hennes nya karriärsteg och hoppas givetvis att det går bra även för henne efter att Asllani redan banat väg för svenska stjärnspelare som vill gå över till den spanska ligan. Jakobsson blev uttagen så sent som 2019 till den svenska truppen och hon gjorde det avgörande målet i matchen mellan Sverige och England som även resulterade i bronsmedaljen.

Vi önskar nu Sofia Jakobsson lycka till i Real Madrid och hoppas se henne prestera väl på toppnivå i en av världens mest meriterade lag.